Løkke til Skills: Jeg ville ikke have store chancer i konkurrencen

Statsministeren lagde lørdag vejen forbi DM i Skills i MCH for at hylde håndværkerne.

DM i Skills i messehallerne i Herning sluttede lørdag. De nye danmarksmestre fik priserne overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen. Statsministeren gav ikke sig selv de store chancer, hvis han skulle have deltaget i konkurrencerne.  

quoteDet er jo en måde at hylde vores faglærte på. Dem har vi brug for mange flere af, og jeg tror virkelig, det er et supersejt udstillingsvindue.

Lars Løkke Rasmussen, Venstre, Statsminister 

Hvis du selv skulle have været med i en konkurrence, hvor ville du have haft størst chance, tror du?

- Måske det ville have været ude ved kokkene. Det tror jeg faktisk. Men de ville ikke være store. Mine chancer, men hvis jeg skulle nævne en ting, siger statsministeren med et grin.

Det var tredje gang statsministeren var til prisoverrækkelserne til Skills. Årets udgave er den største nogensinde, og  Lars Løkke Rasmussen understregede, hvor vigtig DM i Skills er for at gøre flere unge interesserede i håndværksfagene.  

- Det er fantastisk. Det er tredje gang, jeg får lov at være med i træk. Og det vokser jo også hver gang. Interessen omkring det vokser. Det er jo en måde at hylde vores faglærte på. Dem har vi brug for mange flere af, og jeg tror virkelig, det er et supersejt udstillingsvindue. De unge her er jo forbilleder for mange af de børn, der går ude i vores folkeskoler. Som får et blik ind på, hvad man kan drive det til, hvis man kan sit håndværk. Så det er et fantastisk initiativ. 

Selv om statsministeren erkender, at det faglige niveau til Skills er for højt til at levne hans egne evner store chancer i konkurrencen, så er det ikke fordi at håndværk af forskellig art er helt fremmed for politikeren. 
 

Vinderne af DM i Skills modtog hæderen på scenen og fik priserne overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der efter eget udsagn, ikke er helt tosset til at bruge hænderne. 
Vinderne af DM i Skills modtog hæderen på scenen og fik priserne overrakt af statsminister Lars Løkke Rasmussen, der efter eget udsagn, ikke er helt tosset til at bruge hænderne. 

- Jeg synes faktisk, jeg har skruet hænderne sådan nogenlunde fornuftigt på. Nu er jeg så godt nok flyttet i lejlighed, men før da har Sólrun og jeg da haft to huse, som vi har sat i stand selv. Skiftet dørene, lagt gulv. Jeg har også sådan et lille sted oppe i Sverige sammen med nogle venner, hvor vi også har gået og lavet udendørs terasse. Jeg kan godt lide at lave noget fysisk. Det er rart at lave noget med hænderne og se, at man gør en forskel. Men jeg har også kæmpe respekt for, at jeg jo altså ikke kommer i nærheden af at være lige så dygtig som de unge her.   

Konkurrencerne slutter lørdag med kåring af nye danmarksmestre i 42 forskellige konkurrence fag. De 3 deltagere har konkurreret over tre dage. Mange gæster har også lagt vejen forbi konkurrencerne. Besøgstallet lå lørdag middag over 40.000 gæster alt i alt. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.