Brødre bakker hinanden op til Skills

To deltagere kigger hinanden ekstra meget over skulderen til DM i Skills. De er nemlig brødre og deltager i hver deres fag.

Forholdet mellem dem, der konkurrerer til DM i Skills, virker til at være ret godt, og alle hepper på hinanden. Men to deltagere har ekstra grund til at håbe, at den anden klarer sig godt.

Silas Hedegaard Johannesen og Stephan Hedegaard Johannesen fra Nykøbing Falster er brødre og er henholdsvis tømrerelev og tagdækkerlærling.

- Vi bakker op om hinanden og hygger i pauserne, hvor vi lige skal høre, hvordan det går, og om vi begge er med, siger Silas Hedegaard Johannesen, der er i lære i Aalestrup.

- Det er meget fedt, at vi kan gå og holde lidt øje med hinanden. I det hele taget er det en stor oplevelse at være med. Det er hele arbejdet værd, siger Stephan Hedegaard Johannesen, der er i lære i Hedehusene.

Stephan Hedegaard Johannesen er tagdækkerlærling, men gik lige som sin bror også i gang med tømreruddannelsen. Her havde han dog svært ved at finde lærerplads, og efter en kort periode på gymnasiet droppede han ud og begyndte i stedet på tagdækkeruddannelsen.

- Gymnasiet var ikke noget for mig. En af mine kammerater foreslog det her, og det prøvede jeg så. Det har jeg været siden, siger Stephan.

Begge brødre har altid leget med træ og bygget huler, men denne uge kigger de hinanden over skulderen til DM i Skills i hver deres fag.

- Jeg har ikke så meget forstand på tagdækning, men det ser godt ud, og det ser ud til, at han er godt med. Men Stephan er ikke lige så presset som mig, griner Silas.

Stephan og Silas Hedegaard Johannesen stiller op i hver deres fag til DM i Skills.