Voldsom brand under kontrol - nu leder politiet efter årsagen

Restaurant Mallemukken ved De Røde Barakker skulle være genåbnet den 1. april. De planer er nu skudt langt ud i fremtiden, siger ejeren.

Der blev slået alarm fra Thyborøn klokken 19.28. Først omkring klokken halv tre meddelte brandfolkene, at nu manglede de kun efterslukningen. Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

Foto: Mogens Lyngsø, TV MIDTVEST

1 af 3

Opdateret klokken 8.06:
Michael Lodahl, der er en af to ejere af De Røde Barakker, oplyser, at de to gamle fiskekuttere, der udgør en del af restaurant Mallemukken, udgik at blive flammernes bytte. Den ene af kutterne har tidligere fisket fra Thyborøn og den anden fra Göteborg. Lodahl har dog stadig ikke overblik over, hvornår restauranten vil kunne åbne igen, men det bliver ikke foreløbig, siger han.

- - - - 

Politiet skal nu forsøge at finde årsagen til den voldsomme brand, der tirsdag aften og natten til onsdag hærgede De Røde Barakker i Thyborøn.

Det meste af de 100 år gamle træbygninger, der blandt andet husede restauranten Mallemukken, står i dag tilbage som en brandtomt.

Læs også Et trist syn: Sådan ser De Røde Barakker ud dagen derpå

- Vi ved, at restauranten har været under renovering, men om det er årsagen, tør jeg ikke sige. Det skal vores teknikere nu undersøge, siger vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jan Nørrum.

Politiet fik den første alarm fra Thyborøn klokken 19.28, og først omkring klokken halv tre meddelte brandfolkene, at nu var der kun efterslukningen tilbage.

- Området er afspærret på grund af nedstyrtningsfare. Vi har rekvireret hjemmeværnet til at bevogte stedet, siger Jan Nørrum.

Ærgerlig og ked af det

Det var meningen, at restaurant Mallemukken skulle være genåbnet den 1. april, men de planer er nu skudt langt ud i fremtiden. Det fortalte Michael Lodahl, den ene af to ejere af De Røde Barakker, på brandstedet tirsdag aften til TV MIDTVEST.

- Vi har lige kostet en masse penge på at bygge om. Restauranten var lukket sidste år på grund af, at en forpagter sagde op. Nu går det her år så også, inden vi er klar igen. 

- Jeg  er ærgerlig og ked af det. Det var lige før, jeg begyndte at hyle, da jeg så flammerne gik op i taget, for det er en sjælden bygning, der ikke kan erstattes, sagde Michael Lodahl.

01:04

Se et interview med Michael Lodahl, den ene af De Røde Barakkers to ejere.

Luk video

Læs også ”De Røde Barakker” i Thyborøn brænder