Politiets teori: Kabel til varmeblæser skyld i branden

Brandteknisk Institut har taget kabel fra De Røde Barakker med hjem for at undersøge det nærmere.

Teknikere på vej ind for at undersøge brandstedet i Thyborøn. Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Politiet har nu et bud på, hvad der var skyld i den voldsomme brand, der tirsdag aften hærgede De Røde Barakker i Thyborøn.

- Det er med forbehold, men vi har en mistanke om, at branden opstod i et kabel fra en varmeblæser, der stod i den mellemgang, hvor branden var kraftigst, siger politiassistent Lars Mollerup fra lokalpolitiet i Holstebro til tvmidtvest.dk.

Det er Brandteknisk Institut, der har undersøgt brandstedet for Midt- og Vestjyllands Politi. Teknikerne har konstateret, at kablet var rullet rammen, og det kan måske være en del af forklaringen.

- Men om det i sig selv var nok til skabe så meget varme, eller om kablet var defekt, kan vi ikke sige. Teknikerne har taget kablet med hjem for at undersøge det nærmere, og så får vi en erklæring fra dem senere, fortæller Lars Mollerup.

Branden opstod tirsdag aften omkring klokken 19.30 og udviklede så kraftig røg, at politiet på et tidspunkt bad folk, der bor i vindretningen, om at blive inde med døre og vinduer lukkede. Brandfolkene arbejdede på stedet til langt ud på natten.

Lars Mollerup oplyser, at forsikringsselskabet nu har valgt at frigive brandstedet.

Her kan du se TV MIDTVESTS livereportage fra tirsdag aften klokken 22.00.

01:16 Luk video