Forpagteren i de Røde Barakker: Jeg går stadig og håber, at det hele er en ond drøm

Sophie Tommerup havde i måneder arbejdet for at gøre klar til sommersæsonen. Bedst som det hele skulle kulminere indtraf katastrofen.

Sophie Tommerup var onsdag morgen ude for at se, hvor slemt de Røde Barakker var ramt af branden. Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

- De manglede kun 10 kvadratmeter af gulvet. Det hele var klar.

Den nye forpagter af de Røde Barakker Sophie Tommerup var næsten ved vejs ende med månedsvis af hårdt arbejde. Hun var klar til at åbne den nyrenoverede restaurant. Lige indtil en brand på et par timer sent tirsdag ødelagde alt.

Det er forfærdeligt. Vi var så tæt på at være i mål.

Sophie Trommerup, Forpagter, de Røde Barakker

- Det var et sted, jeg skulle være i mange år. Siden jeg var helt lille, har jeg arbejdet i næsten alle butikker i byen.  Endelig skulle jeg stå på egne ben. Være min egen chef. Det skulle gerne være min pensionsopsparing, fortæller Sophie Tommerup til TV MIDTVEST.

Stedet mistede sidste år sin forpagter og måtte holde lukket over sommeren. I efteråret blev Sophie Trommerup, der bor i Thyborøn, ansat som ny forpagter af de Røde Barakker. Hun har siden involveret sig i om- og tilbygningen af de historiske bygninger.

Kun få detaljer manglede

1.marts var datoen, hvor Sophie Tommerup officielt skulle overtage lokalerne. Lokaler der skulle sikre, at turisterne igen ville vælge Thyborøn til. Ikke mindst på grund af muligheden for at spise i en af de to tidligere fiskerkuttere, der er vendt på hovedet og omdannet til de to største dele af restauranten.

- Det er forfærdeligt. Vi var så tæt på at være i mål. Alle køleskabe og frysere stod derinde, de skulle bare sættes til. Det gør bare så ondt, fortæller Sophie Trommerup. 

Jeg håber stedets ejere er klar til at bygge det hele op igen. Er de der, så kan de regne med mig som forpagter.

Sophie Trommerup, Forpagter, de Røde Barakker

Hun gik selv hjem fra restauranten tirsdag eftermiddag klokken cirka 16 efter endnu en lang arbejdsdag. Det var dog ingenting mod den nat der ventede hende. Først på aftenen så hendes kæreste den første brandbil. Derfra startede den aften og nat Sophie Tommerup selv beskriver som den værste i hendes liv.

Skaderne efter branden er så omfattende, at sommersæsonen 2019 ikke bliver aktuel for restauranten. Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

- Jeg var hernede ved restauranten tre gange i løbet af aftenen. Først så det ikke så slemt ud, man kunne se imellem flammerne. Men efter en time kunne jeg se, at det var værre. Så kunne jeg ikke holde ud og se på det mere og tog hjem, fortæller Sophie Tommerup.

Tre gange i løbet af natten var hun forbi inden hun onsdag morgen kunne konstatere, at de seneste måneders hårde arbejde på et par timer var forsvundet i flammerne.

Håb om fremtiden

Flere ansatte havde skrevet kontrakt og andre deltidsmedarbejdere var blevet engageret af Sophie Tommerup. Det arbejde giver nu ikke længere mening. Samtidig kommer spørgsmålet om fremtiden. 

Politiets teknikere tog klitterne i brug for at få et overblik over skadernes omfang. Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Lige nu kan den se dyster ud med en sommersæson, der er smadret inden den begyndte. Alligevel har forpagteren af de Røde Barakker ikke mistet modet.

- Vi har været heldige, at skibene ikke er ødelagte. Dem kan vi bygge et nyt sted op omkring. Jeg håber stedets ejere er klar til at bygge det hele op igen. Er de det, så kan de regne med mig som forpagter. Går alt godt kan vi være klar med et nyt sted næste år, lyder der fra Sophie Tommerup.

Forpagteren vil nu gå i gang med at undersøge, hvordan de allerede bookede arrangementer kan afholdes. Hun vil afsøge markedet for lån af andre lokaler. Et af de store arrangementer er hendes egen svigerfars 70-års fødselsdag.

00:28

Sophie Tommerup viser rundt dagen derpå. 

Luk video