Et trist syn: Sådan ser De Røde Barakker ud dagen derpå

Ejerne er indstillede på at føre restauranten videre på en eller anden måde. Men hvornår det kan ske, er usikkert.

Området er stadig afspærret på grund af nedstyrtningsfare.
Området er stadig afspærret på grund af nedstyrtningsfare.
Foto: Stine Agnholt Andersen, TV MIDTVEST

Det var et trist syn, der mødte Michael Lodahl, da han onsdag morgen tog til Thyborøn for i dagslys at studere De Røde Bakker efter den voldsomme brand, der hærgede træbygningerne tirsdag aften og natten til onsdag.

Store dele af bygningerne er totaltskadede.

- Da jeg kørte herud i aftes, så det faktisk ikke ud til at gå så galt. Men lige så stille sneg ilden sig jo rundt, og nu kan vi se resultatet. Det er ærgerligt, at det skulle ende sådan, siger han.

Michael Lodahl ejer bygningerne sammen med Per Mollerup, og de to skal nu forsøge at finde ud af, hvad der nu skal ske med restaurant Mallemukken, der havde til huse i de 100 år gamle bygninger.

- Vi synes begge to, at det er lidt håbløst. Sidste år blev vi stoppet, fordi forpagteren sagde op. Nu har vi sat det hele i stand og udvidet og lavet en aftale med en ny forpagter. Det er mere synd for hende - hun er slået helt tilbage nu. Det er også synd for hele området - det er noget historie, der forsvinder med de her huse.

De gamle kuttere blev reddet
 

En del af restauranten var indrettet i to gamle fiskekuttere. De blev reddet fra flammerne, og Michael Loddahl håber nu, at de kan bruges til at køre restauranten videre. Men hvornår det kan ske, tør han ikke sige.

- Vi kommer til at bygge, så de to skibe bliver restaurant. Det har vi drøftet. Vi bliver nødt til at se positivt på det, siger han.

Barakkerne er stadig afspærret på grund af nedstyrtningsfare. Onsdag formiddag arbejdede politiets teknikere på stedet for at forsøge at fastslå brandårsagen. 

Branden opstod omkring klokken 19.30, og brandfolkene kæmpede med flammerne til langt ud på natten.

1:08
Se et interview med Michael Lodahl her. 
4:28