Venstre-mand roser ny erhvervsminister: - Belønnes for sin indsats

Venstres Torsten Schack er ligesom den nyudnævnte erhvervsminister, Simon Kollerup, valgt i Nordvestjylland. Han roser ham, men forventer også tovtrækkeri.

- Det vil jeg da håbe.

Sådan lyder det korte svar, når Venstres Torsten Schack Pedersen bliver spurgt, om Simon Kollerup bliver en god erhvervsminister. Til gengæld er han klar i mælet, når det handler om den 33-årige socialdemokrats berettigelse til at blive minister.

- Jeg synes, det er superflot, at Simon bliver belønnet for sin indsats med en ministerpost. Det er godt, at der er nogen på ministerholdet, der er valgt i det nordvestjyske.

- Simon har ry for at være en flittig politiker, og det er jo et stort område. Der er rigeligt at tage fat.

- Han er ung, men han har siddet i Folketinget i otte år. Det giver noget parlamentarisk erfaring, og det er der bestemt også brug for.

Lokale udfordringer

Selvom de to politikere, der begge stammer fra Thy, har en god relation til hinanden, så er der også nogle opgaver, der venter den nye erhvervsminister, som altså har siddet i Folketinget siden 2011.

- Jeg vil da håbe, at vi i det videre arbejde med planloven kan få løst nogle flere udfordringer også lokalt. Dem kender Simon også. Det, håber jeg, kan være med til at sikre, at kommunerne får noget mere selvbestemmelse. Der er eksempler på Thy og Mors.

- Når det gælder planlov, er der nogle lokale ønsker, og der har Socialdemokratiet hidtil været tung at danse med, afslutter Torsten Schack.

Tema

Folketingsvalg 2019


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.