Store forventninger: Lokale virksomheder glade for Kollerup som erhvervsminister

For det lokale erhvervsliv er Simon Kollerup som erhvervsminister et lyspunkt i en rød regering.

- Det er fantastisk. Det er godt for Thy, at vi har en repræsentant i regeringen.

Sådan siger direktør for trappeproducenten Dolle i Frøstrup, Francois Grimal. Han har store forventninger til regeringens nye erhvervsminister Simon Kollerup, der er vokset op i Lild og valgt i Thistedkredsen.

quoteJeg stemmer ikke nødvendigvis på socialdemokraterne, men han får min opbakning.

Francois Grimal, Direktør, Dolle

- Vi har jo kæmpet for at fjerne det med "den rådne banan" og for at det skal gå fremad. Han brænder for vores område, og han er ihærdig og god til at arbejde med sagerne. Jeg stemmer ikke nødvendigvis på socialdemokraterne, men han får min opbakning, siger han.

På Mors er Tage Odgaard Nielsen direktør for Frontego, der laver køkken- og badeværelsesmøbler:

- Han kender meget til virksomhederne i vores område og har besøgt mange af os. Så har vi en god chance for at blive hørt. Han har også betydet meget for udvidelsen af Hanstholm Havn, siger han.

2:42
Se og hør et interview med Tage Odgaard Nielsen her.

- Det bliver ikke let

Selvom begge direktører er glade for valget af Simon Kollerup som erhvervsminister, så kan der komme mange bump på vejen:

- Jeg tror ikke, det bliver specielt let. Det vil blive besværlige forhandlinger med især den yderste del af rød blok. Når man ser ønskesedlen fra Enhedslisten og SF, så er det først nu, jobbet for alvor begynder, siger Tage Odgaard Nielsen.

Hvad skal der til, hvis han skal lykkes?

- Det er det med, om han har pondus og om han kan navigere i det røde flertal. Det må vise sig. Jeg ved, at Simon er oprigtigt interesseret i erhverv, men om han kan sætte sit præg på regeringen, det må tiden vise, siger Dolle-direktør Francois Grimal.