De Nye Ministre

Skuffet Annette Lind: - Nu vil jeg finde nye veje

På trods af få kvinder i den nye regering blev socialdemokraten Annette Lind forbigået som ny undervisningsminister. Nu vil hun arbejde med et helt andet område.

Socialdemokraten Annette Lind fra Holstebro havde sat næsen op efter at blive undervisningsminister, men sådan gik det det.
Socialdemokraten Annette Lind fra Holstebro havde sat næsen op efter at blive undervisningsminister, men sådan gik det det.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

Annette Lind var meget skuffet, da det torsdag stod klart, at hun ikke var på Mette Frederiksens ministerhold.

- Jeg havde selvfølgelig håbet og troet på, at jeg var en del af holdet med det valg, jeg fik, siger hun i dag til TV MIDTVEST.

quoteJeg havde selvfølgelig håbet og troet på, at jeg var en del af holdet med det valg, jeg fik.

Annette Lind

Annette Lind fik 12.184 personlige stemmer ved folketingsvalget, og flere politiske kommentatorer havde spået hende til at blive ny undervisningsminister.

- Når kommentatorer, analytikere og organisationer siger, at du bliver minister, og det kæmpestore bagland, jeg har, siger og håber og tror, at jeg bliver minister, og jeg selv ønsker det, så er det selvfølgelig træls, siger hun.

3:56
Se interviewet med Annette Lind her.

Omgåelse af Annette Lind

Syv ud af tyve af Mette Frederiksens ministre er kvinder. Ifølge Thomas Funding, politisk redaktør på avisen Danmark, er den fordeling skæv, og derfor er det et bevidst valg, at Annette Lind ikke er på holdet.

- Hvis man som kvinde i den socialdemokratiske gruppe og med så gode stemmetal, som Annette Lind har haft, ikke er blevet valgt til en ministerrolle, så har jeg svært ved at se, at det er andet end en omgåelse af Annette Lind. Mette Frederiksen har aktivt taget stilling til, at hun ikke kan bruge hende, siger Thomas Funding.

Den politiske redaktør har dog heller ikke set Lind som undervisningsminister.

- Det er oplagt, at Mette Frederiksen og Socialdemokratiet vil have en stærkere værdipolitiker ind på det felt. Det virker som om, Mette Frederiksen er gået efter nogle, som bærer deres holdninger uden på tøjet og kan sætte en klar værdifunderet retning på det område, de har fået, siger Funding.

Annette Lind har dog ikke den opfattelse, at Mette Frederiksen ikke kunne bruge hende.

- Sådan har jeg slet ikke opfattelsen af det. Jeg er sikker på, at jeg ville kunne klare at have et ministerium. Samtidig er det et politisk spil. Det er hverken, om jeg er politisk tung nok til det eller ej.

- Det her handler om nogle helt andre ting. Når jeg får så kæmpestort et rygstød fra Vestjylland, så mener vestjyderne jo i hvert fald, at de burde have haft mig med på holdet, siger Annette Lind.

Vil gå nye veje

50-årige Annette Lind er uddannet folkeskolelærer og har altid haft undervisningsområdet som sit stærkeste stof. 

- Jeg har det fint nok, men når man har arbejdet med undervisning hele sit liv på alle niveauer, så vil jeg selvfølgelig gerne have afsluttet det med den største post som undervisningsminister, siger hun.

Derfor vil hun nu gå efter et helt andet område.

- Nu vil jeg finde nye veje. Når man har været i noget i lang tid, så er det godt at søge nye opgaver, og det ønsker jeg.

- Vi skal konsituere os på mandag, og der får jeg en ny ordførerpost. Allerede nu er jeg valgt til den politiske ledelse. Der er mange nye udfordringer, og det glæder jeg mig til, siger hun, der bliver ny gruppesekretær og dermed bliver en del af den socialdemokratiske folketingsgruppes ledelse.

Folketingspolitikeren fra Holstebro forsøger at se det positive i, at hun nu ikke skal være minister.

- Folketinget er jo over ministerierne, selv om man måske ikke tænker det helt inde i hovedet, så er det den øverste myndighed. Der kommer mange kabaler, og der er tit rotationer, og det kan være, jeg er trumfen i næste kabale, siger Annette Lind.

Det blev Pernille Rosenkrantz-Theil, der blev udnævnt som ny undervisningsminister.

2:40
Formanden i Holstebro-kredsen, Søren Frøstrup-Agger, blev sur, da han så den samlede ministerliste. 
2:55