Ny regering: Ministerposter til Kollerup og Jensen

Simon Kollerup bliver erhversvminister og Mogens Jensen minister for blandt andet fødevarer og fiskeri.

Der bliver plads til to midt- og vestjyske ministre i Mette Frederiksens nye socialdemokratiske regering.

Simon Kollerup, der er valgt i Thistedkredsen, bliver ny erhvervsminister, og Mogens Jensen, der er valgt i Herning Syd, bliver minister for fødevarer, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

Dermed blev der ingen ministerpost til Annette Lind fra Holstebro, som nogle kommentatorer have spået gode chancer for at blive undervisningsminister. Forbigået blev også Flemming Møller Mortensen, der er valgt i Himmerlandskredsen. Han blev nævnt som mulig sundhedsminister, men bliver i stedet ny gruppeformand. 

33-årige Simon Kollerup var af flere nævnt som et godt bud på en ny fødevareminister. Han har blandt andet gjort sig bemærket med sin indsats mod fiskeriets kvotekonger, men han endte altså med erhvervsministriet, som betragtes som et af de tunge ministerier.

53-årige Mogens Jensen, der er Socialdemokratisk næstformand, har i øvrigt tidligere været handels- og udviklingsminister.

Det skal også nævnes, at Morten Bødskov, der oprindeligt stammer fra Karup, bliver ny skatteminister.

Klokken 10 mødes alle de nye ministre i Statsministeriet, og klokken 11 ventes de at stille op til fotografering foran Amalienborg.

Her er hele ministerlisten