Mogens Jensen bliver minister for fire områder: Jeg er superglad for den opgave

Mogens Jensen, som er født og opvokset på Mors, bliver minister for fire områder. En blæksprutteminister, kalder forgænger Eva Kjer Hansen ham.

Mogens Jensen har en travl sommer foran sig.

Han skal nemlig sætte sig ind i de fire områder, han netop er blevet minister for.

- Jeg er jo superglad for den opgave, jeg har fået. Der er flere områder, jeg skal tage mig af, men det er noget, jeg går ind i med fuld kraft, siger han. 

Mogens Jensen, som er født og opvokset på Mors, og valgt Herningkredsen, bliver minister for landbrug, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde.

De mange og nye områder blev bemærket, da forgængeren Eva Kjer Hansen torsdag skulle overdrage ministerposten.

- Du har fået titlen som minister for landbrug, fiskeri, ligestilling og nordisk samarbejde. I virkeligheden kunne man måske bare kalde dig blæksprutteminister, siger hun med et smil på læben, kort efter at hun har givet ham en blæksprutte som gave.

Kulturministeriet lå i kortene

Mogens Jensen var tidligere kulturordfører, og det lå derfor også i kortene, at det var det ministerium, han skulle overtage.

Men kortene blev altså godt blandet, og det bliver i stedet Roskildes borgmester Joy Mogensen, der bliver den nye kulturminister. Men det ærgrer altså ikke Mogens Jensen.

quoteJeg er jo superglad for den opgave, jeg har fået. Der er flere områder, jeg skal tage mig af, men det er noget, jeg går ind i med fuld kraft

Mogens Jensen, Soc.dem., Minister for Fiskeri, Ligestilling, Landbrug og Nordisk Samarbejde 

- Det her er absolut lige så spændende, og det rykker på en helt anden måde, så jeg glæder mig til opgaven, siger han.

Den nye alt-muligt-minister skal bruge den næste tid på at sætte sig ind i de fire nye områder, og efter sommerferien vil han så trække i arbejdstøjet.

- Vi er nødt til at komme i gang med at sikre, at vi også får skabt gode rammebetingelser for landbrug- og fiskerierhvervet fremadrettet. Både når det gælder den grønne omstilling og udfordringer som Brexit, siger han.

Mogens Jensen er en af to nye ministre fra landsdelen. Den anden er Simon Kollerup, som bliver den nye erhvervsminister.

Mogens Jensen får hele fire ministerier.