Kulturmand i landbruget: Martin Merrild hilser Mogens Jensen velkommen

Martin Merrild fra Landbrug & Fødevarer glæder sig til at arbejde sammen med Mogens Jensen, som torsdag er præsenteret som ny minister for blandt andet fødevarer.

Mogens Jensen på vej fra Christiansborg til Amalienborg, hvor han som ny minister skal præsenteres for dronningen.
Mogens Jensen på vej fra Christiansborg til Amalienborg, hvor han som ny minister skal præsenteres for dronningen.
Foto: Nikolai Linares / Ritzau Scanpix

De fleste, der kender Mogens Jensen, ved nok, at kulturpolitikken er hans helt store interessefelt. Men nu skal have som minister give sig i kast med noget helt andet. Han skal nemlig være minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde.

Det indebærer blandt andet et samarbejde med interesseorganisationen, Landbrug & Fødevarer, hvor Martin Merrild som formand sidder for bordenden.

- Det glæder jeg mig da til.

- Jeg kender ham udmærket, og han har haft sit udgangspunkt i Midt- og Vestjylland i mange år. Han har altid interesseret sig for erhvervets forhold. Det vil falde ham meget naturligt.

- Vi er meget på bølgelængde med mange af de værdier, som Mogens også har, lyder det fra Merrild.

Tidligere har Mogens Jensen været handels- og udviklingsminister, men senest har han fungeret som ordfører for kultur, medie og idræt.

Meget at tage fat på

Martin Merrild nævner et nyt landbrugsbudget i EU som én af de mange opgaver, der venter Mogens Jensen.

- Det er et af de emner, der kommer til at fylde meget. Her er det vigtigt, at vi kommer til at snakke om, hvad der er vigtigt. Han skal introduceres for erhvervet og for det, vi har i gang.

- Jeg er helt sikker på, at han vil have en meget stejl læringskurve og vil hurtigt sætte sig ind i de her problemstillinger.

Nu skal Mogens Jensen lige finde sig til rette, og så er det Martin Merrilds plan, at han vil tage kontakt til sin nye minister.