Vognmand om samråd: Minister sender aben videre

Vognmand Niels Jeppesen fra Thy var splittet efter torsdagens samråd på Christiansborg, hvor undtaget kørsel var på dagsordenen.

Hvad er undtaget kørsel?

Torsdag var der samråd i Transport-, Bygnings- og Boligudvalget på Christiansborg. Et samråd, Niels Jeppesen fra vognmandsfirmaet, Bette Gris, i Thy fulgte fra sit kontor. Transportminister Ole Birk Olesens svar imponerede ikke umiddelbart thyboen.  

- Jeg synes, han glider lidt af. Han skubber den ligesom over på Beskæftigelsesministeren. Det vil være fint, hvis de i fællesskab kan kigge på det her. Det må jo ligge i begge lejre, forklarer han.

- Det der med at de kører out og bare kører og kører - det må kunne strikkes sammen på en anden måde.

Først og fremmest drejer det sig om undtaget kørsel. Her er selvstændige chauffører i sig selv en udfordring.

Selvstændige kører udenom

På torsdagens samråd var det også et tema, at selvstændige vognmænd, der kører på vejene, i højere grad end ansatte chauffører selv kan vurdere, hvornår de holder pause. De skal nemlig ikke overholde arbejdstidsreglerne, der kræver minimum 11 timers sammenhængende hvile i døgnet.

- Det er lidt et slaraffenland, hvor man bare kan køre. Der har ikke været nogen regler for vognmændene, så de har kørt og fundet det smuthul, der har været i systemet. Og det er det hul, man vil prøve at lukke nu. Jeg synes, det er fint, at man nu tager fat i det.

Det vil ministeren gøre nu:

Det er også et fokusområde for transportministeren.

- Det, synes jeg ikke, lyder som en god idé, og det skal vi også kigge på, om vi kan gøre noget ved. Reglerne om, at man skal holde et hvil engang imellem, når man kører i store tunge køretøjer, som kan skade mange mennesker, hvis man er træt og kører galt, er gode. Og de regler bør også gælde, hvis man er selvstændig og kører rundt, siger han.

Efter sommerferien skal politikerne igen drøfte problematikken på Christiansborg.

Løsningsforslag på samrådet

 
Tema

De Lovløse Lastbiler

 


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Politik.