Transportordfører vil af med ulovlig lastbilkørsel

Transportordfører Andreas Steenberg vil have styr på kontrollen af lastbiler, uanset hvilket gods, de kører med

Andreas Steenberg er transportordfører for de Radikale. Han har fulgt de seneste dages afsløringer på TV MIDTVEST af flere lastbilchauffører, kører mange flere timer, end de må efter arbejdstidsreglerne. 

De her chauffører kører ikke efter de almindelige køre-/hviletidsregler, men kører det, der hedder "undtaget kørsel". Når man gør det, så er hovedreglen, at chaufførerne skal have en lang pause på 11 timer i døgnet.

Forskellige myndigheder kontrollerer forskellige ting

Kontrolmyndigheden på "undtaget kørsel" er ikke politiet, som ellers kontrollerer transportbranchen. Det er Arbejdstilsynet. Men Arbejdstilsynet laver ikke kontroller på området.

- Det, jeg tror vi skal se på, er at der er forskellige myndigheder, der kontrollerer forskellige ting. Måske skulle man lave en samlet myndighed på det her område, som så kontrollerer det hele, foreslår Andreas Steenberg.

Han vil nu tage sagen op i Transportudvalget.

- Jeg synes, vi skal sætte os ned og sørge for der bliver lavet kontroller af det her. Det giver jo ikke mening at have nogle regler, hvis ikke de bliver kontrolleret. For så kan folk jo bare gøre, som det passer dem, siger Andreas Steenberg.

Hvorfor er der regler om hviletid?


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.