Trods coronavirus: Kinesisk modstander er som alle andre

FC Midtjylland har været i tæt dialog med søndagens kinesiske modstander. For risikoen for at blive smittet med coronavirus bliver taget alvorligt i den midtjyske lejr.

Det er sidste test før Superliga-premieren. Og modstanderen i Dubai er en lidt særlig modstander. Kinesiske Jiangsu Suning FC. Og med de seneste ugers skriverier om coronavirus har FC Midtjylland taget alle de forholdsregler, klubben nu kan.

- Coronavirus er en ulykkelig situation for mange mennesker i verden, og selvfølgelig tager vi risikoen alvorlig. Men vi har været i tæt dialog med kineserne hele vejen igennem, og vi vurderer, at det er helt forsvarligt at spille kampen. Ellers havde vi jo heller ikke gjort det, fortæller FC Midtjyllands sportschef, Svend Graversen. 

Det er FC Midtjyllands mangeårige læge, Jan Hede, der løbende har været i dialog med den kinesiske klubs sundhedsstab. Og da Jiangsu Suning FC i flere uger har opholdt sig i Dubai, og da klubben ikke hører hjemme i epicentret for coronavirus, vurderer den danske klublæge heller ikke, at der er nogen risiko ved at spille kampen.

Tema

FCM i Dubai

- Risikoen for at blive smittet med noget er langt større ved at tage noget fra den samme buffet, som en der er syg, eller ved at sidde ved siden af en i en flyver. Faktisk er risikoen for at blive smittet med noget i en fodboldkamp ikke ret stor, da det jo foregår i frisk luft og under åben himmel. Og når de kinesiske spillere har været væk fra Kina i så lang tid, er vi helt trygge. Så det er ikke et stort issue. Ingen spillere og ingen i staben er utrygge, og det er jo heller ikke sådan, at spillerne skal spille med maske i dag, understreger Jan Hede. 

Enkelte spillere hos FC Midtjylland har under træningslejren i Dubai bøvlet lidt med sygdom. Maveproblemer og forkølelse primært. 

- Vi gør meget ud af at orientere spillerne om, at de skal være omhyggelige med især håndhygiejne. For, hvis man først får sygdom ind i sådan en trup, kan det gå stærkt. Helt undgå kan man aldrig, men vi tager vores forholdsregler. Det gør vi altid, fortæller Jan Hede. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.