FCM lukker ned for Dubai-snak

Som eneste Superliga-mandskab holder FC Midtjylland fast i destinationen Dubai for klubbens træningslejr. Fan-formanden har ikke tænkt sig at gøre et stort nummer ud af klubbens valg.

- Vi har sagt det, der skal siges.

Under den brændende sol i Dubai har Claus Steinlein, FC Midtjyllands administrerende direktør, ikke lyst til at sætte flere ord på en varm sag, nemlig hvorfor FC Midtjylland for femte år i træk har valgt De Forenede Arabiske Emirater som base for klubbens træningslejr.

FC Midtjylland har modsat FC København og Brøndby valgt at holde fast i vintertræningsturen til Dubai.

I løbet af året har der blandt fodboldfans været kritik af rejserne til De Forenede Arabiske Emirater på grund af landets forhold til menneskerettighederne. Det var blandt årsagerne til, at FCK og Brøndby har droppet Dubai.

Men tilbage i december sagde Claus Steinlein til Herning Folkeblad, at klubben har taget sine forbehold omkring træningsturen.

- Vi har sikret os, at det hotel, vi bor på, overholder alle internationale regler og konventioner. Det var afgørende for os, og det er vi blevet sikret gennem vores samarbejdspartner, sagde Steinlein til avisen.

Det er firmaet Sporting-Events, der arrangerer turen til Dubai. TVMIDTVEST har været i kontakt med firmaet, men heller ikke det engelske firma har lyst til at sætte yderligere ord på.  

Tema

FCM i Dubai

FCM-direktøren forklarer i øvrigt, at det er klubbens sportslige sektor, der har ønsket at tage til Dubai for femte vinter i træk. Fordi baneforhold, varmen, maden og rammerne er ideelle som opladning til et vigtigt fodboldforår. 

Claus Steinlein oplyste også i december, at beslutningen er truffet i en dialog med klubbens vigtigste kommercielle samarbejdspartnere.

Og FCM-fansene har modsat Brøndby- og FCK-fansene ikke valgt at protestere over klubbens valg af Dubai.

- Vi har fået en god orientering og forklaring fra FCM-ledelsen, og de ting, de siger til os, stoler vi på. Måske kan man ligefrem gøre mere ved at møde op fremfor at blive væk. Dermed kan FC Midtjylland måske være med til at præge dem til at gå i den rigtige retning, siger Claus Kejlstrup, formand for Black Wolves.

FC Midtjyllands spillere og ledelse bor på dette hotel i Dubai under træningslejren.
FC Midtjyllands spillere og ledelse bor på dette hotel i Dubai under træningslejren.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Hos Institut for Menneskerettigheder løfter specialkonsulent Cathrine Bloch Veiberg pegefingeren. Og det gør instituttet overfor enhver dansk virksomhed, hvis der er et samarbejde med et land, hvor menneskerettighederne ikke bliver overholdt.

- Når FC Midtjylland laver et relativt stort samarbejde med andre aktører om en træningslejr, så bør de, ligesom alle andre virksomheder, sikre sig, at de gennem det samarbejde ikke understøtter negative indvirkninger på menneskerettighederne såsom børnearbejde, moderne slavearbejde og kummerlige arbejdsforhold. Det ansvar for nødvendig omhu har alle virksomheder og i alle relationer, siger Cathrine Bloch Veiberg. 

Og det spiller også en rolle, at FC Midtjylland flere år i træk nu har valgt Dubai som destination.

- Når samarbejdet foregår over en længere periode med et land, hvor kritisable forhold er velkendte, så er det selvfølgelig ekstra vigtigt, at FC Midtjylland udviser nødvendigt omhu og har gjort et omhyggeligt forarbejde, understreger Cathrine Bloch Veiberg.

FCK og Brøndby har efter en række træningsture til Dubai de senere år valgt at rejse til Portugal denne vinter.

Der skal indtages rigeligt med væske, når spillerne træner i Dubais varme.
Der skal indtages rigeligt med væske, når spillerne træner i Dubais varme.
Foto: Dan Sørensen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.