Zoo-ejer jubler over genåbning: - Det er vores redning

Jyllands Park Zoo har planer om at slå dørene op for gæster allerede i morgen.

Den nye politiske aftale om genåbningen af Danmark betyder blandt andet, at der igen må komme gæster i landets zoologiske haver.

Det er en melding, der vækker glæde i Jyllands Park Zoo i Haunstrup.

- Det er hammervigtigt. Det er vores redning, så det er dejligt, siger zooens ejer, Ove Nordestgaard.

Sent onsdag aften blev Folketingets partier enige om en udvidelse af fase 2 i corona-genåbningen. Udvidelsen betyder, at zoologiske haver, biografer, teatre og akvarier må åbne straks. Derudover må en lang række andre ting såsom ungdomsuddannelser og udendørs forlystelsesparker åbne fra den 27. maj.

Parken åbner i morgen

I Jyllands Park Zoo har coronanedlukningen været et hårdt slag på den økonomiske front, og for at holde skindet på næsen har parken været nødt til at samle penge ind. Det har givet knap 700.000 kroner, men det vigtigste for Ove Nordestgaard har hele tiden været, at parken skulle genåbnes hurtigst muligt.

Han har da heller ikke tænkt sig at trække åbningen længere end højst nødvendigt, nu hvor der er givet grønt lys.

- Vi skal lige have koordineret personalet, men det tyder på, at alt kan lade sig gøre til i morgen. Så det bliver fredag, vi åbner, siger Ove Nordestgaard.

Da TV MIDTVEST fanger ham torsdag morgen forudser han, at det bliver en travl dag i dyreparken.

- Jeg tror, vi kommer op i opdrejninger. Det er rimelig hurtigt, vi lige skal have styr på det, men vi er næsten køreklar i morgen. Så må folk tage det, som det kommer, siger han.

I Jyllands Park Zoo forbereder man sig på parkens genåbning
I Jyllands Park Zoo forbereder man sig på parkens genåbning
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Zoologiske haver har ventet længe

De zoologiske haver har været en hel del i vælten under coronakrisen.

For omkring to uger siden blev regeringen og Folketingets partier enige om at åbne for zoologiske anlæg, hvor gæsterne kan transportere sig rundt i bil. Til gengæld fik blandt andet de zoologiske haver i landets store byer ikke lov til at åbne, hvilket for eksempel Jyllands Park Zoo var meget utilfreds med.

Det blev dog efterfølgende irettesat af erhvervsminister Simon Kollerup (S) og justitsminister Nick Hækkerup (S), og derfor droppede de zoologiske haver planerne om at åbne.

Zoo-ejeren fra Haunstrup har i ugevis spændt ventet på nyt omkring, hvornår parken igen kunne åbne, men det ene pressemøde efter det andet har kun ført til skuffende beskeder fra statsministeren. Nu ser situationen dog pludselig helt anderledes ud.

- For en gangs skyld er vi positivt overraskede ovenpå Mettes (statsminister Mette Frederiksen, red.) udtalelser. Vi er køreklar. Nu tror vi på det, lyder det fra Ove Nordestgaard.

Der var højt humør under torsdagens morgenmad i Jyllands Park Zoo ovenpå meldingen om, at parken må åbne straks. Zoo-ejer Ove Nordestgaard kan nærmest ikke få armene ned.
Der var højt humør under torsdagens morgenmad i Jyllands Park Zoo ovenpå meldingen om, at parken må åbne straks. Zoo-ejer Ove Nordestgaard kan nærmest ikke få armene ned.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST
 
Tema

Coronavirus

 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.