Zoo-ejer er dybt rystet over udmelding: - Nu er vi næsten døde

Jyllands Park Zoo kommer ikke til at åbne fra mandag, som zoo-ejeren ellers havde regnet med.

Jyllands Park Zoo har været klar til at åbne længe. Først havde parken håbet på at kunne åbne lørdag den 25. april, men det blev udsat efter ændrede retningslinjer fra Rigspolitiet.

Efter meldinger fra flere medier håbede parken så at åbne mandag den 11. maj, men da statsminister Mette Frederiksen (S) tog ordet torsdag aften, endte det med tommelfingeren ned for åbning af zoologiske haver i Danmark.

Meldingen betyder, at det kun er muligt at åbne zoologiske haver, hvor man kan køre rundt i bil, og det vækker alt andet end glæde for zoo-ejer Ove Nordestgaard.

- I første omgang var jeg sikker på, at vi var med, så jeg troede ikke på, at vi ikke var med. Men vi har ingen afklaring fået på noget, siger han ejeren, der i hele ugen op til pressemødet havde forventet en snarlig åbning.

Tidligere vingeskudt – nu næsten døde

Da Ove Nordestgaard den 23. april fik at vide, at han ikke kunne åbne på grund af nye retningslinjer fra Rigspolitiet, beskrev han situationen som om, han og hans zoo var vingeskudt.

Nu er situationen noget værre. For coronakrisen kan ende med at koste Jyllands Park Zoo livet.

- Jeg har sagt flere gange, at vi er godt og grundigt vingeskudt. Nu er vi næsten døde, men vi er nødt til at kæmpe videre. Vi har til cirka en måned endnu. Så må vi se. Vi tjener nogle penge, der skal bruges til næste vinter for at holde det kørende, og det er ikke smart i øjeblikket, forklarer han.

Ingen biler

Med statsminister Mette Frederiksens udmelding torsdag aften er det kun tilladt for zoologiske haver, hvor det kan lade sig gøre at køre med bil at åbne.

Den løsning har de allerede tænkt i hos Jyllands Park Zoo. Men det kan ganske enkelt ikke lade sig gøre.

- Desværre. Vi har allerede tænkt over, hvordan vi kunne få nogle biler til at køre rundt. Men lige hvordan vi skal takle den holdning, hun har – der er jeg dybt rystet.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.