Virksomhed ansætter ti trods coronakrise: - Jeg er lidt forundret

Vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre mærker fremgang på ti procent i tilbud, og det har ført til flere ansættelser.

2:06
Selvom coronakrisen har ramt mange virksomheder hårdt, så er der optimisme at spore flere steder. Dele af byggebranchen i Midt- og Vestjylland oplever nemlig fortsat travlhed.
Foto: Peter Oddershede Pedersen, TV MIDTVEST

I Outrup på Mors sidder Henrik Nyby og er forundret. Han er også glad, men mest af alt er han forundret over den virkning, som coronakrisen har haft for vinduesproducenten Outrup Vinduer & Døre, hvor han er direktør.

For mens mange virksomheder har været nødsaget til at lukke helt ned, har der været fremgang hos Henrik Nyby.

I årets første fire måneder har hans firma mærket fremgang i form af ti procent flere efterspørgsler på tilbud sammenlignet med samme periode for sidste år.

- Jeg er lidt forundret. For hver eneste dag, hvor man ser tv, hører radio eller åbner en avis, fortælles der om, at der er et sort hul foran os. Men indtil videre har vi ikke mærket til det. Så jeg er lidt forundret, fortæller Henrik Nyby og fortsætter:

- Selvom vi trådte på bremsen ved coronakrisens indtog, er vi kommet godt fra land her i andet kvartal, fortæller Henrik Nyby.

Faktisk er Outrup Vinduer & Døre så godt kørende, at de har ansat ti nye medarbejdere i den seneste måned.

Midt- og Vestjylland hænger godt med

Virksomheden på Mors er ikke den eneste håndværksvirksomhed i Midt- og Vestjylland, der har mærket fremgang under krisen.

Det forklarer formanden i Dansk Industri Midt Vest, Claus Arberg.

- Mit indtryk er, at det ser ganske godt ud. Mit indtryk i byggebranchen generelt er, at der er god travlhed, og der hænger vi bestemt godt med i vores landsdel, siger han.

Claus Arberg forklarer, at Midt- og Vestjylland hænger godt på, fordi hans opfattelse er, at danskerne er søgt hen i butikker, hvor de har kunnet forbedre deres boliger – altså så som Outrup Vinduer & Døre.

Forudser stop i fremgang – for fjerde gang

En anden forklaring på, at butikken går bedre end forventet under disse omstændigheder, kan ifølge Henrik Nyby være, at danskerne i år ikke skal bruge deres penge på ferier i udlandet.

- Og så har de i stedet valgt at bruge nogle penge på at forskønne deres hjem. Og så tror jeg også, at der er mange, der tænker på at bruge deres penge lokalt, forklarer han.

Nu forventer Henrik Nyby snart, at fremgangen flader en smule ud. Men det er ikke noget, han vil slå sig helt fast på, for han har tidligere sagt ét, og så er der sket noget andet.

- Jeg må også erkende, at jeg har sagt det tre gange tidligere i løbet af krisen indtil nu, hvor det ikke er sket. Jeg håber selvfølgelig, at det vil fortsætte, men jeg er også lidt bekymret for, om vi bliver lidt ramt på den anden side af sommerferien, siger direktøren.