Vildmarksdage i Nationalpark Thy består trods corona

Arrangørerne bag Vildmarksdage var ellers tæt på at aflyse sommeraktiviteterne på grund af corona.

Også i år kan børnefamilier tage til Vildmarksdage i Thy.
Også i år kan børnefamilier tage til Vildmarksdage i Thy.
Foto: Richard Gaarn Svendsen, TV MIDTVEST

Mange af sommerens arrangementer har måtte tænke anderledes på grund af coronavirus og forsamlingsforbuddet.

Det gælder også Vildmarksdagene i Nationalpark Thy, der pludselig hang i en tynd tråd. I sidste øjeblik lykkedes det dog arrangørerne at få gjort vildmarken coronavenlig, og hver tirsdag og torsdag i skolernes sommerferie kan børnefamilier derfor få én på opleveren i nationalparken. 

- I juni kunne vi se, at vi fik lov til at være op til 100 samlet, og så besluttede vi at gennemføre, for der skal også være noget sjov og ballade ude i sommerlandet, siger Henrik Bjørn Olsen, der er projektleder på Vildmarksdagene. 

Initiativet startede sidste sommer, hvor over 700 børn og voksne prøvede kræfter med bål og træsløjd. Dengang var det med en ambition om minimum at køre tre år for at grundlægge en tradition. Derfor kunne end ikke en verdensomspændende pandemi stoppe arrangørerne i år. 

- Så må vi tage alt bøvl med afspritning, mundbind og desinfektion af grej og udstyr med. Det er bare en del af oplevelsen i år, siger medarrangør Lars Christian Adrados.

De besøgende på Vildmarksdagene har også taget corona-restriktionerne med oprejst pande. 

- Der er luft omkring, og der er ikke så mange mennesker. Og der er sprit over det hele, så det er super fint, siger Michaela Pe fra Vinderup. 

- Det er en god måde at være sammen med sin familie. Det kan godt anbefales, siger Johanne Agvald fra
Struer.

Arrangørerne satser stærkt på, at der også skal afholdes Vildmarksdage næste år.

2:15