Vildbjerg Cup reddet - men lokale foreninger er stadig i fare

Vildbjerg Cup vender tilbage igen næste år, men arrangørerne frygter, at de hjælpende foreninger ikke gør det, hvis ikke de får hjælp.

Regeringen har besluttet at fastsætte en øvre grænse for forsamlinger på 500 personer frem til 1. september, og det betyder, at større begivenheder som Vildbjerg Cup, der skulle have været afholdt slut juli og august, nu også kan få del i de økonomiske hjælpepakker.

- Vi har gået og været enormt bekymrede for, hvordan det hele skal ende. Nu ser det ud til at ende i et stort nul, og det er vi enormt taknemmelige for, siger Mads Jørgensen, formand for Vildbjerg Cup.

Op mod 25.000 unge, forældre og andre tilskuere lægger vejen forbi Vildbjerg under cuppen, og ifølge formanden betyder forlængelsen af forbuddet mod større forsamlinger, at de kan få økonomisk støtte, så Vildbjerg Cup kan løbe af stablen igen næste år.

Frygter for hjælpende foreninger

Men der er stadig en frygt at spore hos arrangørerne bag Vildbjerg Cup. De plejer nemlig at give de lokale foreninger en god sum penge for at hjælpe med at få det store arrangement til at spille.

Det har de ikke mulighed for i år, fordi cuppen er aflyst.

- De små foreninger lider stadig, og vi er lidt bekymrede for dem. Jeg håber, de også får en kompensation, for vi har brug for deres hjælp med at holde os kørende igen til næste år, siger Mads Jørgensen.

Ifølge formanden arbejder DIF og Herning Kommune på at finde nogle penge til de lokale foreninger.

De tusindvis af besøgende lægger normalt 12-15 millioner kroner i byen under Vildbjerg Cup. Sidste år gav Vildbjerg Cup godt to millioner kroner videre til foreningslivet.

Se indslag fra 7. april, hvor Vildbjerg Cup blandt andet meldte ud, at de aflyste.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.