Viktoria har skiftet klasselokalet ud med fjernundervisning: - Det er mærkeligt at sidde helt alene

18-årige Viktoria Vestergaard Jakobsen fra Lind kastede sig i dag ud som fjernstuderende på Herning Gymnasium. På godt og ondt.

Hendes mor har lavet kontor i stuen, mens 18-årige Viktoria Vestergaard Jakobsen har installeret sig på værelset i hjemmet i Lind – klar til at blive fjernundervist af sine undervisere på Herning Gymnasium.

quoteDer er meget på spil, for hvis undervisningen ikke fungerer på den her måde, så har vi jo ikke et grundlag for at få ordentlige karakterer til sidst – og dermed en studenterhue

Viktoria Vestergaard Jakobsen, 3.d, Herning Gymnasium

- Det er da mærkeligt at skulle sidde alene og ikke have en kammerat, man kan prikke til, hvis der er et spørgsmål, man ikke forstår. Men hvis det er det, der skal til, så er det det, vi gør, fortæller Viktoria Vestergaard Jakobsen fra hjemmet i Herning.

På dagens skema står der samfundsfag, fransk, engelsk og dansk a la fjernundervisning.

I et online-program mødtes Viktoria Vestergaard Jakobsen i dag med sine underviser og klassekammerater.
I et online-program mødtes Viktoria Vestergaard Jakobsen i dag med sine underviser og klassekammerater.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

For med regeringens nedlukning af Danmark, blev uddannelsesinstitutionerne også lukket ned. Men undervisningen forsætter - i dag var første dag med fjernundervisning for eleverne på Herning Gymnasium og for Viktoria Vestergaard Jakobsen fra 3.d.

Og det blev ikke en helt almindelig skoledag for den samfunds-sproglige gymnasieelev.

Pensum skal overholdes

quoteDer skal terpes meget materiale igennem, og vi er nødt til at holde et vist tempo, selvom eleverne arbejder hjemmefra for at nå pensum

Bente Stubkjær Hansen, underviser, Herning Gymnasium

Fra værelset i Lind kobler hun sig op på et online-system, der giver mulighed for både at skrive beskeder, ringe op og lave videoopkald med en eller flere. I alt 1000 elever bliver lige nu undervist på den her måde.

- Jeg priser mig lykkelig for, at man kan gøre det hjemmefra. Og hvis jeg bare sørger for at læse alt det, jeg skal, så tror jeg faktisk godt, jeg kan lære lige så meget. Men det bliver svært, hvis man har nogle spørgsmål, erkender hun.

Fransklærer Bente Stubkjær Hansen har skiftet klasselokalet på Herning Gymnasium ud med en computer hjemme på spisebordet.
Fransklærer Bente Stubkjær Hansen har skiftet klasselokalet på Herning Gymnasium ud med en computer hjemme på spisebordet.
Foto: Sarah Mølsted Andersen/TV MIDTVEST

Nogle få kilometer derfra sidder Viktorias fransklærer, Bente Stubkjær Hansen. Alle hendes elever er blevet bedt om at logge sig på det online læringssystem på et bestemt tidspunkt. Og fransklæreren kan derfor registrere fravær, nøjagtig som hun ville gøre det, hvis fransktimen havde været under normale forhold – i et klasseværelse på Herning Gymnasium. For selvom omstændighederne er alt andet end normalt, så er kravene de samme.

- Der skal terpes meget materiale igennem, og vi er nødt til at holde et vist tempo, selvom eleverne arbejder hjemmefra for at nå pensum. Så det er da en udfordring, fortæller Bente Stubkjær Hansen hjemme fra køkkenbordet, siger Bente Stubkjær Hansen.

Studentereksamen i fare

quoteMen der er ingen tvivl om, at ALLE er interesserede i at finde en løsning. Der er ikke nogen, der bliver efterladt på perronen. Selvfølgelig får vi alle med

Søren Brøndum, rektor, Herning Gymnasium

Og mens alle er udfordret, så går de til opgaven med gåpåmod. Ikke mindst fordi, der venter en særdeles vigtig studentereksamen i en nær fremtid.

- Der er meget på spil, for hvis undervisningen ikke fungerer på den her måde, så har vi jo ikke et grundlag for at få ordentlige karakterer til sidst – og dermed en studenterhue, lyder det bekymret fra den 18-årige gymnasieelev.

Rektor på Herning Gymnasium, Søren Brøndum, kender af gode grunde ikke tidshorisonten på skolelukningen. Men han forsikrer alle eleverne om, at alle arbejder på højtryk på at få det bedste ud af situationen.
Rektor på Herning Gymnasium, Søren Brøndum, kender af gode grunde ikke tidshorisonten på skolelukningen. Men han forsikrer alle eleverne om, at alle arbejder på højtryk på at få det bedste ud af situationen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

En studentereksamen som lige nu kan ende med at blive aflyst i sin klassiske form, hvis Corona-udbruddet viser sig at lukke landet ned længere end forventet.

På Herning Gymnasium forstår rektor Søren Brøndum derfor godt Viktoria Vestergaard Jakobsens bekymring.

- Men der er ingen tvivl om, at ALLE er interesserede i at finde en løsning. Der er ikke nogen, der bliver efterladt på perronen. Selvfølgelig får vi alle med, lyder det.

Siden 1923 har Herning Gymnasium udklækket mere end 10.000 studenter. Viktoria Vestergaard Jakobsen satser på at blive den næste – på trods af Corona-udbrud og fjernundervisning.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Uddannelse.