Viborg-virksomhed er tvangslukket - og ejere håber det fortsætter

I efteråret modtog Funhall aflysninger for 250.000 kroner på kort tid. Derfor håber ejerne, at virksomheden fortsat skal holde lukket.

Mens filmaficionadoer, højskoleelever og teatergængere nok glæder sig over udsigten til snarlig genåbning, så håber Martin Hviid Kristensen, at hans virksomhed Funhall skal forsætte med at være tvangslukket på grund af corona. 

- Vil vil hellere være tvangslukket og vidende om, at vi får hjælpepakker, siger lederen fra de tomme lokaler, som blandt andet er flittigt brugt af virksomheder til teambuilding. 

Onsdag eftermiddag mødes Folketingets epidemiudvalg for at diskutere den indstilling, som Epidemikommissionen kom med tidligere på dagen.

Ifølge TV 2 lægger kommissionen blandt andet op til at åbne for landets højskoler efter fire ugers tvungen nedlukning, mens også biografer og andre kultursteder må tage imod gæster igen. Men det gælder ikke Funhall i Viborg. 

Funhall tilbyder 22 forskellige aktiviteter og modtager selskaber på 200 personer.
Funhall tilbyder 22 forskellige aktiviteter og modtager selskaber på 200 personer.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Forud for mødet i epidemiudvalget har regeringen allerede givet udtryk for, at de planlægger at følge indstillingen.

- Vi har tænkt os at følge indstillingerne, og vi er fuldt ud opmærksomme på, at det er svært for store dele af dansk kunst- og kulturliv at have de her restriktioner, som har været gældende i en periode. Og det håber vi på opbakning fra Folketinget til, siger statsminister Mette Frederiksen (S) ifølge TV 2.

Her er kommissionens anbefalinger

Aflysninger for tusindvis af kroner

I Viborg krydser Martin Hviid Kristensen fingre for, at politikerne ikke vil give grønt lys til legelande, som er den kategori, Viborg-virksomheden hører under. 

Han fortæller, at virksomheden i november modtog aflysninger for op mod en kvart million kroner i takt med stigende coronasmitte og antydninger om den nært forstående nedlukning. 

Derfor risikerer virksomheden at stå helt uden indtægt, hvis den ikke skal holdes tvangslukket. 

- Jeg kan godt forstå, hvis virksomheder ikke tør besøge os, siger han med henvisning til den aktuelle coronasmitte.

Ægteparret har brugt nedlukningen på flere forbedringer.
Ægteparret har brugt nedlukningen på flere forbedringer.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Vil ikke klage

På sigt glæder Martin Hviid Kristensen sig dog til at slå dørene op for de 4.000 kvadratmeter og 22 aktiviteter igen. Hvis altså folk er klar til at besøge "legelandet" for voksne. 

- Det vil være super fedt at få lov til at åbne igen. Men så skal de (politikere og myndigheder, red.) stoppe med alle deres bekymringer. 

- Når de nævner noget om smittetal i medierne, så ringer telefonen her hos os. Og så ved vi, hvad klokken har slået, forklarer han.

Derfor håber lederen, at Funhall på sigt kan få del i hjælpepakker for nedgang i omsætning, når der har været åbent. 

- Vi skal ikke stå og klage, men det er ikke sjovt, når det falder fra hinanden på tre dage, forklarer han. 

Sundhedsministeriet har indkaldt til pressemøde om den aktuelle coronasituation torsdag klokken 18.00.