Nu kan ældre få besøg på plejehjem i Viborg: - Det er så dejligt

I dag onsdag gav Viborg Kommune grønt lys til at borgere kan få besøg på plejecentrene.

Dagene kan godt blive rigtig lange, hvis man sidder isoleret på et plejehjem uden at kunne få besøg af sine pårørende. Det har mangle ældre borgere måtte sande under coronakrisen.

Derfor var det også en glad formand for ældre- og aktivitetsudvalget i Viborg Kommune, der i dag kunne genåbne dørene til kommunens plejecentre. I hvert fald ved udendørs besøg.

- Det er så dejligt endeligt at kunne åbne op for, at alle nu kan se deres pårørende. Det er vi glade for, siger Lone Langballe (DF), der er formand for ældre- og aktivitetsudvalget.

Hun fortæller, at det har været et svært forløb at stå på sidelinjen til.

- Det har været forfærdeligt, og det har været vanskeligt. Det har været en af de vanskeligste opgaver, jeg har haft som formand, siger Lone Langballe.

- Også fordi man har rigtig meget medlidenhed med både beboere og pårørende over, at der er kommet så streng en restriktion, fortsætter hun.

Flere kommuner har allerede åbnet for besøg

Selv om kommunen nu er klar til at lade pårørende besøge borgere på plejecentrene, bliver det ikke helt på samme måde som inden coronakrisen.

- Jeg er glad for, at folk har været så forstående overfor, at det har været nødvendigt, siger formanden for ældre- og aktivitetsudvalget.

- Der er nogle regler, men alle plejecentrene er gode til at forklare om reglerne, fortsætter hun.

quoteVi håber, at det har været ventetiden værd.

Lone Langballe (DF), formand, ældre- og aktivitetsudvalget, Viborg Kommune

Det drejer sig blandt andet om, at besøg kun varer en halv time. Derudover har hvert center en besøgskoordinator, der skal kunne hjælpe borgere og pårørende med at opnå et coronasikkert besøg.

I flere kommuner har man allerede åbnet op for besøg på ældrecentrene. 

- Vi har holdt os til en meget strenge model, og det har vi gjort ud fra en sundhedsfaglig vinkel, siger Lone Langballe.

- Vi har ventet på, at myndighederne er kommet med nogle klare retningslinjer, og de ligger der nu, fortsætter hun.

Dog har det ikke været helt nemt.

- Vi håber, at det har været ventetiden værd, men det har været svært i forhold til, hvad man skal vægte af sundhedsfaglige problemstillinger, for rigtig mange har også følt ensomhed, siger formanden for ældre- og aktivitetsudvalget.

- Så skulle det være corona eller ensomhed. Man kan næsten sige, at det er lige farligt. Så det har vi været bekymrede for, fortsætter hun.

Efter nye retningslinier er kommet plads, er der nu mulighed for pårørende kan komme på udendørs besøg på alle plejehjemmene.
Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Samfund.