Værtshus skænker 1000 liter gratis fadøl: - Ville ende i kloakken

På Admiralen i Silkeborg har de fadøl, de ikke kan komme til at sælge. Derfor vil ejeren forære øllen væk påskedag.

Under corona-krisen har vi mistet mange muligheder.

Der er blandt andet meget begrænsede muligheder for at få skænket en kold fadøl. Men påskedag vil Admiralen i Silkeborg servere 1000 liter øl - kvit og frit.

- Jeg tror, det ville smerte mange hjerter, hvis man blev nødt til at hælde 1000 liter fadøl i kloakken. Der kan lige så godt være nogen, der får glæde af det. Hvis jeg hælder det i kloakken, så er det kun rotterne, der får det, siger Kenn Ekstrøm Jørgensen, der ejer Admiralen.

Dagen før Danmark fik pålagt de første restriktioner i forbindelse med coronakrisen, bestilte ejeren de mange liter fadøl, som han har gjort mange gange før. Men bryggeriet giver kun garanti på fire ugers holdbarhed.

- Jeg har holdt det lidt hen, fordi der i første omgang var en melding om, at jeg måske kunne åbne op efter påske og så få det solgt der, men nu giver det ikke mening at vente mere. Der er ingen anden udvej end at forære det væk, fortæller Kenn Jørgensen.

Logistikken er vigtig

I disse tider - og i særdeleshed i påsken - har politiet ekstra stort fokus på, at folk holder afstand. Derfor vil politiet også være til stede ved udskænkningen af den gratis øl i morgen, for at sikre at folk ikke stimler for tæt sammen.

Det fortæller vagtchefen ved Midt- og Vestjyllands Politi til Ekstra Bladet. 

- Vi må kigge på det, og så tager vi en dialog med dem dernede, for vi har patruljer til det. Det skal vi nok få håndteret. Men hvis det er sådan, at det ikke kan lade sig gøre, uden de overholder de her anbefalinger, får de et påbud om at lukke ned igen, siger Anders Olesen, der er vagtchef i Midt- og Vestjyllands Politi, til Ekstra Bladet. 

Det var ejeren selv, der kontaktede politiet og fortalte, at han planlagde at gennemføre arrangementet. Kenn Jørgensen har taget en masse forholdsregler for at sikre, at de folk, der møder op, holder den nødvendige afstand til hinanden. 

Der vil kun blive lukket seks personer inden for ad gange. Alle vil blive lukket ind ad hoveddøren og ud ad bagdøren, så de ikke skal gå forbi hinanden. De besøgende skal også medbringe deres egen emballage, så de ikke behøver at vente i området, når fadøllen er skænket.

Først til mølle

Udskænkningen af de mange liter øl starter klokken 12, og ejeren forventer, at det vil tage omkring tre timer, før beholderen er tømt.

Kenn Jørgensen fortæller dog, at der er stor opmærksomhed omkring den gratis øl på Facebook, så han er meget i tvivl om, hvor længe der vil være gratis øl at hente.

- Jeg har ikke været inde og tjekke for nylig, men i går var vi oppe i 16000 visninger, og det accelererer hele tiden. Jeg har ikke fået andet end positiv feedback. Folk synes, det er en god ide, fortæller Kenn Jørgensen.

- Jeg ved jo bare, at hvis alle møder op med en beholder, der kan rumme en liter, så skal der 1000 mennesker forbi, før tanken er tom. Og hvis man har en beholder på to liter, så fylder vi også den op, siger barejeren.

Admiralen ligger i Søndergade i Silkeborg, og arrangementet fortsætter indtil den sidste dråbe fadøl er løbet fra hanen.


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien Erhverv.