Værnemidler i massevis til hospital: - Det er en befrielse

Der har længe været mangel på værnemidler i det midt- og vestjyske sundhedsvæsen, men nu strømmer det ind.

Værnemidler. Det er et ord, de fleste danskere har lært at kende rigtig godt i løbet af de seneste måneder.

Desværre på en lidt trist bekostning - nemlig at der ofte er blevet talt om mangel på de livsvigtige masker, visirer og dragter. 

Men nu lader det til at vende, i hvert fald i Midt- og Vestjylland, hvor værnemidlerne nu flyder i en lind strøm til Hospitalsenheden Vest, forklarer hospitalsdirektør Poul Michaelsen.

quoteDet går godt nu.

Poul Michaelsen, Hospitalsdirektør

- Vi har lige fået en sending ind i huset her fra morgenstunden. Ikke en kæmpe sending i sig selv, men den sikrer, at vi har de værnemidler, vi skal bruge resten af påsken. Både i antal og kvalitet, siger han til TV MIDTVEST.

I alt har de i dag modtaget 300 skåneærmer, 1.000 kitler og 3.000 forklæder.

En befrielse

For hospitalsdirektøren er det en befrielse igen at kunne tilbyde sit personale de nødvendige og korrekte værnemidler. Den hidtidige mangel på værnemidlerne skyldes ikke et administrativt svigt af nogen art, understreger hospitalsdirektøren, men derimod en helt usædvanlig situation på markedet.

- Det er ikke rart at skulle sende vores personale ud uden det udstyr, de burde være i besiddelse af. Jeg tror mange har set billederne af sygeplejersker med fyrværkeribriller på. Det er selvsagt ikke førstevalget, så det er godt, at vi nu kommer i en mere normal situation, siger Poul Michaelsen.

Selvom værnemidlerne nu er kommet i hus efter en ihærdig indsats fra regionens indkøbere, som har lagt store ordrer ind rundt om i verden, betyder det ikke, at de kan hvile på laurbærrene.

- Ej, det ville nok være lidt optimistisk at sige, at nu har vi bare styr på alt. Vi regner også med, at vi har styr på det efter påske, men det er noget, vi skal holde øje med dagligt, siger hospitalsdirektøren.

Tema

Coronavirus