Vaccinerne er klar men personalet mangler

I Region Midtjylland søger man sundhedsfagligt personale, der kan hjælpe med at vaccinere.

Der er coronavacciner nok, men der mangler hænder til at give dem ud. 

Det er status i Region Midtjylland, der har oprettet et jobopslag på sine hjemmeside, hvor man søger personer med sundhedsfaglig baggrund og ledig arbejdstid.

Den store mangel skyldes flere faktorer, forklarer 2. næstformand i Region Midtjylland, Carsten Kissmeyer. 

- Efterspørgslen på vacciner er rigtig stor lige nu, fordi mange forældre heldigvis lader deres børn vaccinere. Derudover så står vi også i en situation, hvor mange af dem, der blev vaccineret i sommeren, nu står og skal have sit 3. stik. 

Region Midtjylland kan ikke følge med efterspørgslen på vaccinationer.

Tidligere tirsdag kunne TV MIDTVEST også fortælle om, at hvis man ønsker at ringe og booke en vaccinetid, skal man enten være tålmodig eller heldig, for der er så stort pres på bookingtelefonen hos Region Midtjylland, at man til tider ikke engang kan komme i kø.

Derfor er man netop gået fra 20 til 40 medarbejdere til at booke samt udvidet åbningstiderne til 8-20 i hverdagene og 9-16 i weekenden.

Men når man så kommer igennem, så er det stadig svært at få sig en tid til vaccination. 

- Den her vaccinationsindsats er jo ekstraordinær og noget, der stikker udenfor sundhedsvæsenet. Så det kræver en masse personale, og dem vi blandt andet efterspørger, det er, ligesom tidligere på året, pensioneret sundhedspersonale, der kan tage en tørn mere, fortæller Carsten Kissmeyer. 

Både 2. næstformanden og næstformand Hanne Roed understreger, at den nuværende situation kræver mange hænder, hvad end der er tale om vaccination, personale i booking-supporten eller podere, der ligeledes efterspørgers i stor stil lige nu. 

Foruden sundhedsfagligt personale efterlyser Region Midtjylland også personer, der kan hjælpe til i administrationen, da den øgede mængde arbejde også stiller større krav til eksempelvis logistik og papirarbejde.