Vaccinemålet er nået - det udløste klap på skulderen og kage

Et vigtigt mål er nået i Region Midtjylland i kampen mod corona. Det er vigtigt at fejre, mener en leder.

- Jeg tror, det er vigtigt at fejre delmål.

Sådan lyder det fra Karina Willemoes Ladefoged, leder af test- og vaccinecentrene på Hospitalsenheden Vest.

Her har de valgt at fejre, at 90 procent af borgerne over 12 år i Region Midtjylland nu er vaccineret mod coronavirus. Det har blandt andet udløst kage til medarbejderne.

- Det skaber et sammenhold og en god stemning omkring den her opgave, og det kan jeg kun begejstres af og sige: Ja, det skal vi. Vi skal fejre det, når der er noget at fejre, og det er der helt sikkert i dag, forsikrer Karina Willemoes Ladefoged.

For hende er det vigtigt at gøre noget for de mange vaccinatører, der har meldt sig under fanen for at hjælpe med at løse opgaven. Det har haft en stor betydning for at nå de 90 procent.

- De trådte jo til med det samme, da vi startede vaccinecentrene, og mange af dem er jo nogle, der måske havde forladt arbejdsmarkedet, og som er kommet tilbage igen på fuldt drøn, så det er jo fantastisk, at nogen vil hjælpe os.

quoteDet skaber et sammenhold og en god stemning omkring den her opgave.

Karina Willemoes Ladefoged

Lige nu er der omkring 200 medarbejdere, som regionen kan kalde ind i en arbejdsplan.

- Så det er rigtigt godt gået, og det er vi superglade for. Det betyder rigtigt meget, fastslår Karina Willemoes Ladefoged.

Og netop nu stiger aktivitetsniveauet igen.

- Vi er gået fra ikke at have så travlt til at have rigtigt travlt nu.

Det er flere gange blevet understreget, at en høj vaccinetilslutning er en af de bedste måder at undgå flere nedlukninger.

De 90 procent blev fejret med kage.
De 90 procent blev fejret med kage.
Foto: Frederik Kortegaard, TV MIDTVEST

Sundhedsstyrelsen forventer en tilslutning på 90 procent på nationalt plan i december. Det vækker stor glæde, at det mål allerede er nået.

- Det tror er virkelig vigtigt for, at vi får bekæmpet den her virus og får den ned på et niveau, hvor vi kan være med alle sammen, og samfundet kan blive ved med at være åbent, og det kan være trygt og rart at komme ud blandt andre mennesker. Det har vi også brug for, slutter lederen af test- og vaccinecentrene på Hospitalsenheden Vest.