Vaccinationscentrene er klar: - Det er begyndelsen på enden for covid-19

Mandag blev vaccinationscentrene i Midt- og Vestjylland gjort klar. Nu venter de bare på vaccinen.

Nu kan personer i det midt- og vestjyske snart blive vaccineret mod coronavirus. Mandag blev fem vaccinationscentre nemlig gjort klar.

Et af de centre er kulturfabrikken Terminalen i Herning. Her bliver lokalerne normalt brugt til blandt andet koncerter og klatring, men mandag blev der sat vægge op i de store sale, så der nu findes vaccinationsrum, ventesale og behandlerrum.

- Vi er næsten lige begyndt, og vi er næsten færdige. Der er stadig mange ting, der skal være i orden, men det bliver klar i løbet af tirsdag, fortæller Dagny Kloster, der er leder af vaccinationsenheden i Hospitalsenhed Vest.

Vaccinationscentret er designet sådan, at man går ensrettet ind til vaccinationsrummene og videre til opsyn, inden man kan tage hjem.

Sådan her ser indgangen til vaccinationsrummene ud.
Sådan her ser indgangen til vaccinationsrummene ud.
Foto: Louise Harkjær Møller / TV MIDTVEST

Det er begyndelsen på enden

Den hurtige parathed findes også i Viborg. På byens gamle handelsskole skal der også være vaccinationscenter, og de venter faktisk bare på, at vaccinen kommer.

- Det kan tages i brug, så snart vaccinerne er på vej, siger Thomas Balle Kristensen, hospitalsdirektør i Hospitalsenhed Vest.

For Thomas Balle Kristensen falder vaccinen på et tørt sted, og han fortæller, at det er vigtigt, at de hurtigt kan være klar med faciliteter til at vaccinere.

- Vi befinder os jo i en pandemi, og vaccinationer er vejen ud, så det er begyndelsen på enden for covid-19.

Det er i et rum som dette, at mange danskere kommer til at blive vaccineret mod covid-19.
Det er i et rum som dette, at mange danskere kommer til at blive vaccineret mod covid-19.
Foto: Louise Harkjær Møller, TV MIDTVEST

- Det giver en super fornemmelse i kroppen

I Viborg er det firmaet Jysk Display, der normalt bygger messestande, der har fået til opgave at bygge vaccinationscentret. En opgave, som firmaet er stolt af at lave.

- Et er at få opgaven, så vi har noget at lave. Men nu er vi jo medspiller i det her, og det føles godt. Det giver en super fornemmelse i kroppen at kunne sige, at vi har været med til det her, siger Kim Skytte, der er chief operating officer i Jysk Display.

Der er endnu ikke offentliggjort en plan for, hvornår vaccinen skal omdeles i den midt- og vestjyske landsdel, men foruden Herning og Viborg kan man også blive vaccineret i Holstebro, Thisted og Silkeborg.

Tag her med en tur på på vaccinationscentret i Herning.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.