Uvant situation: Betjente sendt på gaden med nye opgaver

Klokken 10 i dag trådte nye stramninger til, der skal være med til at begrænse spredning af corona. Dem skal politiet nu sikre bliver overholdt.

Hverdagen er i dag ændret for mange butiksindehavere og restauratører, efter regeringen i går præsenterede en række stramninger, der tvinger dem til at holde helt eller delvist lukket. 

Men det er ikke kun de forretningsdrivende, der har kunnet mærke ændringerne. Det har betjentene hos Midt- og Vestjyllands Politi også, for det er deres opgave at sørge for, at reglerne bliver overholdt. De er derfor gået på gaden.

- Hvis der er nogen, der har brug for lidt vejledning - eller har nogle spørgsmål - så er vi klar. Og så er det selvfølgelig også lige for at se, om det fungerer, forklarer politiassistent hos Midt- og Vestjyllands Politi Niels Gøttler.

Ekstra patrulje

Niels Gøttler og hans makker Jesper Bang skulle egentligt have arbejdet hjemmefra i dag, men blev kaldt på arbejde, efter statsministeren præsenterede de nye tiltag på et pressemøde. Det er de langt fra eneste betjente, der er blevet.

De nye opgaver går hovedsageligt ud på at tage rundt og sørge for, at folk forstår, hvad ændringerne betyder. 

- Vi forsøger at gøre det på den gode måde ved at snakke med folk, så de i stedet for at sprede smitten videre, så kan de sprede budskabet videre om, at vi skal passe på hinanden, siger Niels Gøttler.

Og det går efter planen, kan betjentene konkludere, efter de har patruljeret gågaden i Silkeborg.

- Er det på 12-skalaen, så tror jeg, at de skal have 12. Der var ikke nogen problemer nogen steder, slår Niels Gøttler fast.

Midt- og Vestjyllands Politi regner med at være tilbage til den normale bemanding i løbet af nogle dage.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Silkeborg eller i kategorien 112.