Ungt kærestepars drømmerejse spoleret: - Det er ikke helt til at forstå endnu

Nicoline Bredkjær og Martin Jensen fra Holstebro blev tvunget hjem fra deres længe planlagte rejse efter godt to uger.

Ruten var lagt, pengene sparet sammen og tasken var pakket – men 23-årige Nicoline Bredkjær og 20-årige Martin Jensens drømmerejse til Sydamerika blev afsluttet, før den næsten var begyndt.

quoteDa vi så var på vej hjem, hørte vi, at Columbia lukker grænserne på søndag, så det var godt, vi nåede det.

Martin Jensen

- Det er mærkeligt at vende hjem. Man havde regnet med at holde fri og opleve en masse i tre måneder, og så bliver det hele afbrudt, siger Martin Jensen, som sidder hjemme i barndomshjemmet i Mejrup.

Han og kæresten, Nicoline Bredkjær, landede natten til fredag i Kastrup Lufthavn fra Columbia efter 25 timers rejse og fire mellemlandinger.

- Vi er lettede over at være kommet tilbage til Danmark. Vores første flybillet hjem blev aflyst, da Panama, hvor vi skulle mellemlande, lukkede grænserne. Da vi så var på vej hjem, hørte vi, at Columbia lukker grænserne på søndag, så det var godt, vi nåede det, siger Martin Jensen, som ovenpå den lange hjemrejse har brugt fredag formiddag på at sove.

Glæden var kort

Martin Jensen og Nicoline Bredkjær havde sparet sammen til rejsen det sidste halve år og glædet sig lige så længe.

- Man har set frem til det så længe. Det er ikke helt til at forstå endnu, men det kommer nok, siger Martin Jensen.

Rejsen skulle være foregået med rygsæk på ryggen over tre måneder, og de skulle have krydset grænserne til både Peru, Bolivia, Ecuador, og Brasilien. De nåede bare aldrig så langt.

- Fredag for en uge siden begyndte folk at skrive, at vi skulle skynde os at hjem. Da vi så tjekkede Udenrigsministeriets hjemmeside, vidste vi godt, hvad klokken havde slået, fortæller Martin Jensen.

Drømme og 100.000 spildt

Kæresteparret fik i alt to og en halv uge i Sydamerika. Det var dog ikke to ugers hyggelig ferie. Den sidste uge blev brugt udelukkende på hotelværelset, da de var nødt til at være der, hvor der var internet, så de var tilgængelige for rejsebureauet.

- Så vi havde reelt set kun halvanden uges ferie. Men det er dejligt, at man er hjemme. Nu er vi i sikkerhed, hvis der skulle ske os noget. Det ville vi ikke have været dernede, siger Martin Jensen og hentyder til det danske sundhedssystem frem for det colombianske.

quoteNu er vi i sikkerhed, hvis der skulle ske os noget. Det ville vi ikke have været dernede.

Martin Jensen

Nu hvor de er hjemme i gode hænder, begynder tankerne at gå på de mange penge, som de har betalt for rejsen.

-  Vi står til at miste over 50.000 kroner hver. Vi afventer at høre, hvor meget vi får dækket, men vi har fået at vide, at vi i hvert fald ikke skal regne med at få det hele dækket, siger en ærgerlig Martin Jensen.

Planen er nu, at parret vil tage to ugers karantæne hjemme i Mejrup, inden de igen vil starte hverdagen op - så vidt coronavirussen tillader. 

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.