Ulla vil bringe glæde til sine konfirmander: - Flere er kede af det

Store bededag er en af de dage, som allerflest bliver konfirmeret på. Men ikke i år.

For mange er konfirmationen en af livets første store fester, hvor man selv kan få lov at være midtpunktet. En fest som man ser frem til i dage, uger og måneder, inden den endelig kommer.

Men for dette års konfirmander er ventetiden endnu længere end normalt. Coronakrisen og nedlukningen af Danmark har betydet, at konfirmationerne er udskudt.

quoteDer er flere, der har været rigtig kede af det.

Ulla Kristensen, sognepræst, Rind og Kollund

Men Ulla Kristensen, der er sognepræst i Rind og Kollund, mener ikke, at de unge skal snydes for noget lidt særligt på dagen, som skulle have indeholdt en livsfest.

Derfor har hun brugt Store bededag på at køre rundt og besøge de konfirmander, som hun skulle have konfirmeret i dag.

- Det er meget specielt at køre rundt til dem og se dem igen, for jeg har ikke set dem, siden Danmark blev lukket ned, siger præsten.

- Vi tænker meget på, hvordan dagen skulle have været. Og vi savner dem og fællesskabet. Så jeg vil gerne ud og fejre dem og hylde ungdommen, fortsætter hun.

Med sig bringer hun en fint pyntet bil, et håndskrevet kort til hver enkel konfirmand med et skrifteord, et kors fra Betlehem og en puslespilsbrik, som konfirmanderne får mere at vide om, når det bliver deres konfirmationsdag.

Ulla Kristensen med en af gaverne til konfirmanderne.
Ulla Kristensen med en af gaverne til konfirmanderne.
Foto: Line Flatau, TV MIDTVEST

- Jeg vil gerne give dem noget glæde. Og fortælle dem at de ikke er glemt, siger Ulla Kristensen.

Med den nye genåbningsplan, som blev præsenteret på torsdagens pressemøde, regner Ulla Kristensen med at kunne gennemføre de unges konfirmationer den 21. juni.

Tak til de unge

For Ulla Kristensen er det vigtigt, at man ikke glemmer de unge i krisen.

- Der er mange, vi skal sige tak til, og der er mange, vi skal huske. Men lige i dag er det de unge mennesker, siger hun.

- Man husker jo sin egen konfirmation som noget helt særligt. Og nu er dagen kommet, som de måske har glædet sig til i årevis, og så bliver den ikke til noget, fortsætter hun.

Hun fortæller også, at nogle af de kommende konfirmander har haft det svært med, at dagen i dag ikke er blevet, som de havde drømt om.

- Der er flere, der har været rigtig kede af det, og som er vågnet op med en trist følelse i dag, siger sognepræsten.

- Og der fornemmer jeg, at jeg har kunne vende noget. For så bliver det lidt en festdag alligevel, fortsætter hun.

For Ulla Kristensen er det også vigtigt, at de voksne tager et ansvar overfor de unge i en krise som nu.

- Jeg synes, det er så vigtigt, at vi voksne tør sige til dem, at det bliver godt igen. At vi tør tage deres frygt fra dem. Den har de nok af. Nu skal de unge have lov til at være unge, siger Ulla Kristensen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.