Coronavirus har sendt Simona og 19 kollegaer på dagpenge

Der er kommet markant flere ledige i landsdelen siden 12. marts. Især ufaglærte er hårdt ramt.

Tallene taler sit tydelige sprog. Corona-krisen har ramt arbejdsmarkedet hårdt, og hver eneste dag mister flere og flere midt- og vestjyder deres arbejde.

Det er især de ufaglærte, der er blevet hårdt ramt siden den 12. Marts, dagen efter at statsministeren om aftenen på et pressemøde lukkede det meste af det offentlige Danmark ned.

En af de ufaglærte, der nu står uden arbejde er Simona Kragelund Honoré.  Hun arbejdede som buschauffør ved Venøbussen, men nu går hun hjemme på dagpenge på ubestemt tid. Og det kan mærkes.

- Det betyder utrolig meget. Der er jo ikke mulighed for at spare sammen. Når mine faste udgifter er betalt, så har jeg et par hundrede tilovers, fortæller hun.

20 chauffører sendt hjem

Simona Kragelund Honoré gamle chef er også frustreret. For Simona Kragelund Honoré er langt fra den eneste medarbejder, han har været nødt til at slippe. Han har sagt farvel og forhåbentligt på gensyn til i alt 20.

- Vi kunne ikke se, der var andre muligheder. Det var den eneste måde. Vi kan jo ikke have, at de er her hver dag, mens der ikke er noget kørsel til dem - det dur heller ikke over for chaufførerne. Og der er også noget økonomi i det her, fortæller Knud Overgaard, der er indehaver af Venøbussen. 

Han håber dog, at han snart kan få alle sine chauffører tilbage.

- Vi skulle gerne have alle chaufførerne tilbage igen. Hele branchen manglede chauffører før krisen, og vi mangler også chauffører efter krisen. Så alle skal selvfølgelig tilbage igen, siger han.

3F har travlt

Hjemsendelserne af de 20 chauffører er sket i samarbejde med 3F. Fagforbundet har nok at se til i disse dage, fortæller de.

151 af deres medlemmer har meldt sig ledige siden 12. marts. 3F har besluttet, at ledige medlemmer ikke skal betale kontingent i marts, april og maj.

UDVIKLINGEN I LEDIGHEDEN BLANDT 3F'S MEDLEMMER I DET MIDT- OG VESTJYSKE

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Erhverv.