Tømreruddannelsen rykker hjem i forældrenes baghave: - Så kan man komme i gang igen

Lasse Holten Hansen fra Nykøbing Mors er blandt de tømrerelever, der får glæde af, at EUC Nordvest nu kører byggematerialer hjem til eleverne, så deres uddannelse ikke går i stå.

Træ, sav og skruer. Alt sammen vigtige ingredienser, når du skal uddannes til tømrer.

Men i en tid hvor meget undervisning foregår online, kan det være svært at få den praktiske del med.

Det har de nu fundet løsningen på hos erhvervsuddannelserne EUC Nordvest i Thisted. Her er der tirsdag blevet kørt byggematerialer hjem til tømrereleverne, så de kan blive færdige med uddannelsen til tiden midt i coronakrisen.

- Det er faktisk rimelig fedt. Så kan man komme i gang igen. Vi har jo ikke kunnet lave noget de sidste tre uger snart. Det har bare været hjemme foran computeren, og det bliver du jo træt af i længden, siger tømrerelev Lasse Holten Hansen.

- Du savner det jo, og det er jo det, du drømmer om, og det du brænder for – at lave noget tømrerarbejde, lyder det.

En spontan idé

Idéen om den praktiske hjemmeundervisning opstod spontant i nødens stund, fortæller direktør hos EUC Nordvest, Hans Chresten Jeppesen.

- Når vi ikke kan have dem i værkstedet, bliver vi jo nødt til at finde en anden måde at gøre det på.

- Det er et godt eksempel på, at idéerne nogle gange kommer ud af det blå. Det er ikke noget, vi har læst os til eller haft lange møder omkring. Det er bare en genial íde, der er opstået lige pludselig, og så tænkte vi, at vi ville prøve den af for at se, om det virker, siger Hans Chresten Jeppesen.

EUC Nordvest håber nu på, at tiltaget gør, at lærlingene kan fastholde slutdatoen på deres respektive uddannelser.

Opgaver i mor og fars baghave

Hjemme hos eleverne skal der nu bygges tre forskellige opgaver i løbet af de næste 14 dage. Det hele kommer til at foregå hjemme i baghaven hos mor og far.

- Det bliver interessant, at ens mor og far kigger en over skulderen. Og der kommer nok en kommentar en gang imellem.

- Jeg kunne godt forestille mig, at der kommer den der: ’Øhm, er det ikke lidt skævt, det der?’, siger Lasse Holten Hansen.

Skolen arbejder på at rulle et lignende tiltag ud på uddannelsen for mekanikere og anlægsgartnere.

2:19