Tusinder har delt Sørens opråb: - Det føles helt vildt

En thybos frustration over folks adfærd fik ham til at skrive en sang. Nu er han gået viralt på Facebook.

De fleste danskere kan nynne lidt med på Poul Krebs’ store hit “Sådan nogen som os”. Og nu danner den velkendte melodi ramme om en thybos opsang til alle de danskere, der ikke holder tilstrækkelig afstand og dermed risikerer at sprede coronavirussen.

For selvom melodien er den samme, så er teksten helt anderledes.

- Hold li lidt afstand. Ta li og flyt dig. Hold ywe me a streger po æ gurl, synger Søren Kvejborg fra Koldby i Thy med tydelig dialekt.

Han skrev teksten, fordi han blev træt af at se folk, der ikke overholdte regeringens retningslinjer.

- Det var egentlig i frustration over, at folk ikke fatter det. Jeg har en datter på 16 år, som ikke kan forstå, at hun kan se, at folk stadig mødes og er sammen på Facebook, når hun har fået at vide, hun skal blive inde, siger han.

Teksten

162.000 visninger

Da Søren Kvejborg delte videoen, så håbede han selvfølgelig, at den ville blive set. Og det blev den. 

Video er på under to døgn blevet afspillet 162.000 gange.

- Det føles helt vildt. Da jeg lavede den, var jeg godt klar over, at den havde et budskab, og jeg tænkte, det kunne være fedt, hvis den nu fik 10.000 visninger. Men det her havde jeg slet ikke regnet med, siger han.

Han er godt tilfreds med de tilbagemeldinger, han har fået.

- Det jeg kan se er, at folk synes, det er morsomt og giver dem et smil på læben, men at det også får dem til at tænke over det. Håber, det får folk til at forstå, at det i yderste konsekvens kan ende med, at de er med til at slå andre ihjel, hvis de ikke tager sig sammen i denne tid, slår han fast.

7700 personer har i skrivende stund delt Søren Kvejbergs budskab på deres egne profiler, mens 2000 har reageret på videoen.