Trods færre åbningstimer strømmer kunderne til genbrugsbutikker

Efter knap to måneders corona-lukning er der nu igen åbent i mange af landsdelens genbrugsbutikker. Hos Blå Kors stod kunderne i kø, da dørene igen blev åbnet til deres butikker.

Alle Blå Kors’ 53 genbrugsbutikker er nu genåbnet. Og det har kunderne opdaget. Ifølge den sociale hjælpeorganisations chef for butikkerne, så stod kunderne i kø, den første dag butikkerne åbnede, og det er gået godt med omsætningen, selv om butikkerne stadig har færre åbningsdage og kortere åbningstider.

- Vi kan se, at kunderne vender tilbage til vores genbrugsbutikker. De har ikke glemt os, og det er vi både taknemmelige og rigtig glade for. Mange kunder har savnet at handle genbrug, og vi oplever, at både vores kunder og frivillige føler, at det er en tryg og sikker oplevelse at være i vores butikker, siger Anders Christensen i en pressemeddelelse.

Mange kunder har lagt vejen forbi en af Blå Kors' genbrugsbutikker siden genåbningen. Her ses Signe Betzer og Grete Fink.
Mange kunder har lagt vejen forbi en af Blå Kors' genbrugsbutikker siden genåbningen. Her ses Signe Betzer og Grete Fink.
Foto: Blå Kors

Bytter gammelt til genbrug

Coronalunkingen har også givet ekstra travlhed for de frivillige, der arbejder i genbrugsbutikkerne. De har nemlig travlt med at sortere de mange ting, der bliver indleveret.

- Folk har ryddet op under coronakrisen. De afleverer deres ting og går derefter ind og handler. Man afleverer for eksempel et fladskærms-tv og køber noget tøj bagefter, siger Anders Christensen, som er chef for Blå Kors Genbrug.

Blå Kors' genbrugsbutikker drives af omkring 2.300 frivillige, og al overskuddet fra salget i butikkerne går til at hjælpe udsatte børn, unge og voksne i Danmark.

Indslag fra 1. april, med både Blå Kors og Kirkens Korshær, der lukkede alle genbrugsbutikker. Noget, der kostede mange penge.

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Erhverv.