Tre tilfælde af omicron fundet i landsdelen

Det er en person fra Aalestrup og to, der har været til et arrangement i Viborg-området, der er bekræftet smittet med den nye variant.

Styrelsen for Patientsikkerhed bekræfter fredag eftermiddag overfor TV 2, at der i landsdelen er fundet flere tilfælde af smitte med den nye coronavariant, der har fået navnet Omicron. Det betyder, at flere midt- og vestjyder nu er sendt i isolation.

- Det tyder jo på, at den nye variant er mere smitsom, så strategien lige nu er, at vi gør alt for at forsinke udbredelsen af omicron-varianten, fortæller Anette Lykke Petri, der er direktør i Styrelsen for Patientsikkerhed.

quoteNu har vi opsporet den nye variant en lille uges tid, og vi har på nuværende tidspunkt 18 tilfælde. Det er rimelig mange i forhold til, hvad vi havde forestillet os, da ugen startede.

Anette Lykke Petri, Direktør, Styrelsen for Patientsikkerhed.

Styrelsen oplyser, at der helt præcist er konstateret tre tilfælde af omicron-smittede i landsdelen. Den ene person, der er smittet med mutationen, er lærer på Aalestrup Skole, mens de to andre er blevet smittet i Viborg-området.

- Det betyder, at der en del nære kontakter, som nu skal isoleres, og som så skal testes på 4. og 6. dagen. De vil derfor først kunne frigives på 6. dagen, hvis testene er negative, fortæller Anette Lykke Petri.

Skole lukket ned

På Aalestrup Skole fik skoleleder Jesper Poulsen i går besked om, at Styrelsen for Patientsikkerhed havde mistanke om, at en af hans ansatte havde fået den sydafrikanske variant af coronavirus. Det er den mistanke, som nu er slået fast.

- Vi har jo været nødsaget til at kigge ind i, hvem der er anden og tredje led, fordi der er nogle skærpede vejledninger i forhold til den afrikanske variant. Det betyder, at rigtig mange børn – faktisk næsten hele skolen – er blevet isoleret, fortæller skoleleder Jesper Poulsen.

Skolen er på nuværende tidspunkt helt lukket ned, men lederen forventer, at den kan genåbne på onsdag i næste uge, når de første negative test begynder at komme.

Styrelse: - Vigtigt at man går i isolation og lader sig teste

Ud over den smittede underviser på Aalestrup Skole er også Viborg-området ramt af den sydafrikanske coronavariant. Her er to personer konstateret smittet, efter de begge i sidste weekend deltog i et arrangement med omkring 150 personer. 

Ved det pågældende arrangement er i alt 39 personer konstateret smittet med coronavirus, og det betyder, at 500 personer nu er gået i isolation. 

- Nu har vi opsporet den nye variant en lille uges tid, og vi har på nuværende tidspunkt 18 tilfælde. Det er rimelig mange i forhold til, hvad vi havde forestillet os, da ugen startede. Det siger noget om vigtigheden af, at man går i isolation og lader sig teste, hvis man er nærkontakt til et omicron-tilfælde, fortæller Anette Lykke Petri fra Styrelsen fra Patientsikkerhed.