Travleste forår i 30 år: Anlægsgartnerne kan ikke følge med

I de 30 år, som Skibbild Anlægsgartner har eksisteret, har medarbejderne aldrig haft så meget at lave som i år. Her betyder Corona ikke krise, men travlhed.

Det er 30 år siden, Niels Kristian Fuusager startede sin egen virksomhed, Skibbild Anlægsgartner, og han har aldrig haft så travlt, som han har nu.

- Corona-krisen har ramt mange virksomheder hårdt. Men det er lige modsat i vores branche. Folk sparer penge på rejser, og så vil de i stedet have gjort noget ved haven eller lagt nye fliser. Vi kan næsten ikke nå rundt til alle de kunder, der gerne vil have besøg. Det er helt surrealistisk, fortæller Niels Kristian Fuusager.

Skibbild Anlægsgartner har 24 medarbejdere, der udfører alle former for udendørs opgaver både for private, virksomheder og hos kommuner.

Niels Kristian Fuusager har lavet haver siden han var teenager.
Niels Kristian Fuusager har lavet haver siden han var teenager.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Lavede sin første have som 15-årig

Skabertrang og en stor glæde ved at være ude under åben himmel har gjort det rimeligt nemt for Niels Kristian Fuusager at træffe sit karrierevalg. Han var kun 15 år, da han anlagde den første have hjemme hos sin far.

- Jeg har altid godt kunne lide naturen og at skabe noget, og efterhånden som man har succes med det, man laver, og folk efterspørger det, man tilbyder, så bygger man lige så stille på, siger Niels Kristian Fuusager.

I dag har han ikke tal på, hvor mange aftryk han har sat på haver og belægninger i Midt- og Vestjylland, men det er rigtig mange.

30.000 fliser og 800 meter kantsten

Lige nu er det største projekt for Skibbild-virksomheden al belægning ved det nye supersygehus i Gødstrup. Her skal tre brolæggere bruge et halvt år på at lægge 30.000 fliser og 800 meter kantsten.

Det er mellemleder Niels Lund, der har hovedansvaret for opgaven, og han fortæller, at når man afgiver et så stort tilbud, skal man både have is i maven og være god til at regne.

- Vi skal dække 5.600 kvadratmeter med fliser. Hvis jeg bare regner 100 kvadratmeter forkert, betyder det rigtigt meget økonomisk for virksomheden. Så det er ret vigtigt, at få det hele målt rigtigt op, understreger han.

I dag er næsten 50 procent belægningsopgaver, mens den anden halvdel er haveanlæg, opsætning af hegn og beskæring. Sidste år fik flere end 300 kunder deres haver vedligeholdt af gartnere fra Skibbild.

Fra grise til haver

Med på medarbejderholdet er tidligere landmand og driftsleder June Hvid Jørgensen. Stress, presset og de dengang dårlige priser på grise fik hendes lys til at brænde ud. Men nu har hun genfundet arbejdsglæden som gartner.

- Det er sjældent, at man møder en i svinestalden, der står og smiler over, at man har kastreret en gris. Men at komme ud og snakke med kunderne og levere et resultat i deres have, som de er super glade for, det er det hele værd. Det er det, der gør, at det fedt at gå på arbejde hver dag, siger hun.