To beboere testet positive: Plejecenter er fortsat ramt af coronasmitte

Nu er beboere på plejecenteret i Lind igen ramt af coronavirus. To beboere er testet positive, og flere venter på svar fra PCR-tests.

Lind Plejecenter har været hårdt ramt af coronasmitte.

Det så ellers ud til at gå i den rigtige retning, da alle plejecenterets ansatte og beboere blev testet negative efter at et større udbrud ramte i weekenden den 9.-10. oktober. Under udbruddet blev ti personer smittet med corona, og en beboer døde med coronasmitten.

Men nu er plejecenteret igen ramt, fortæller Søren Liner Christensen, der er direktør for Social, Sundhed og Beskæftigelse i Herning Kommune.

- Der er to nye coronatilfælde her. To beboere er testet positive, men intet personale er ramt, siger Søren Liner Christensen.

Han formoder, at smitten nok slet ikke har været helt væk efter det første udbrud.

- Det er nok en udløber af det første smitteudbrud. Vi troede, vi var ude af corona, så det er meget ærgerligt for især dem, der er smittede, fortæller direktøren.

Afventer flere svar

På plejecenteret i Lind udfører de igen den helt store procedure, hvor alle bliver testet, og hvor de smittede er i isolation.

Søren Liner Christensen oplyser, at alle på plejehjemmet blev grundigt testet i går.

- Vi afventer stadig svar på alle PCR-testene. Der er endnu ikke kommet resultater, men de kommer forhåbentlig i dag, siger han.

Direktøren fortæller også, at langt de fleste beboere er vaccineret tredje gang, og han håber på, at de modtager negative testsvar i løbet af i dag.

Plejecenteret i Lind er det eneste plejehjem i Herning Kommune, hvor der aktuelt er konstateret coronasmitte.