Tilbage til hjemmekontorerne: - Arbejdslysten er mindre derhjemme

Regeringens nye anbefalinger betyder, at mange midt- og vestjyder igen bliver sendt hjem med arbejde.

I denne uge begynder flere tusinde midt- og vestjyder igen med at arbejde hjemmefra, efter regeringen i fredags bad offentlige og private arbejdsgivere om at hjemsende så mange medarbejdere som muligt.

I Silkeborg Kommune skal størstedelen af det administrative personale arbejde hjemme, og ifølge økonomichef Ellen Dissing giver det ikke anledning til de store problemer.

- Nu har vi gjort det her mange gange. Her i Silkeborg var vi også nødt til at sende folk hjem i 14 dage i august, så vi ved, hvad der skal ske, siger Ellen Dissing.

En af de medarbejder, Silkeborg Kommune sender hjem, er IT-projektleder Nicolai Mortensen. Han er enig med økonomichefen i, at det meste af hans arbejde sagtens kan klares hjemmefra, men han kommer til at savne sine kolleger.

- Det er ikke et problem at få arbejdet fra hånden, men det er en ærgerlig følelse at skulle sidde hjemme. Arbejdslysten er mindre, når man sidder hjemme hver dag. Men vi skal nok få det til at køre, siger Nicolai Mortensen.

Medarbejderne delt i to

I Ikast har DK Company valgt at inddele sine medarbejdere i to hold, som arbejder hjemme på skift. Hvert hold har fået sin egen kaffemaskine, sine egne toiletter og sine egne mødelokaler for at mindske smitterisikoen så meget som muligt.

- Vi mener ikke, det er det bedste for medarbejderne, at de skal arbejde hjemme hele tiden, for sidste gang havde de det virkelig svært med at sidde hjemme. Det er okay i en periode, men i længden bliver det rigtig hårdt, siger direktør for DK Company, Jens Poulsen.

Direktøren tror, at anbefalingen om at arbejde hjemmefra kommer til at gælde meget længere, end de 14 dage regeringen indtil videre har meldt ud.

- Vi forsøger at kigge tre til seks måneder frem, men at drive virksomhed lige nu er som at køre bil med kort lys om natten. Vi bare må reagere på, hvad der sker. Vi kan ikke slå det lange lys til. Vi kan ikke forudsige de næste måneder, siger direktør Jens Poulsen.

Anbefalingen om at sende medarbejdere hjem gælder foreløbig frem til den 4. oktober 2020.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.