Til kamp mod ventetid: Regionen lover flere tider til coronatest

Fra den kommende uge bliver kapaciteten i Region Midtjylland udvidet. Tiderne kan bookes fra søndag.

Foto: Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Flere steder i Region Midtjylland er der ifølge Jyllands-Posten i øjeblikket lang ventetid på at få foretaget en coronatest - men det skulle gerne blive bedre fra den kommende uge.

Læs også Testcenter oprettet på fem dage: - Det er en helt usædvanlig opgave

Regionen oplyser i en pressemeddelelse, at man er i fuld gang med at lægge om til det, der betegnes som en mere robust testplan. Dermed kommer der fra mandag flere testtider, der kan bookes fra søndag over middag. 

Per Sabro Nielsen, der er præhospital-direktør i Region Midtjylland, peger på, at der onsdag åbner et nyt testcenter i Silkeborg, hvilket vil øge kapaciteten betragteligt. Dertil kommer, at der bliver udvidet åbningstid på testcentret i Vejlby-Riiskov Hallen og i sundhedshusene.

- Vi er fuldt ud klar over, at der er et stort testbehov lige nu. Derfor er vores mål også at teste mest, hvor der smittes flest, siger Per Sabro Nielsen.

15 dages ventetid

Meldingen kommer efter, at Jyllands-Posten lørdag skriver, at man flere steder skal væbne sig med tålmodighed, hvis man vil booke en test via hjemmesiden www.coronaprover.dk.

I Randers er der for eksempel 15 dages ventetid på en test, mens man i Holstebro skal vente i otte dage, og i Skive er ventetiden en uge.

Region Midtjylland peger i pressemeddelelsen på, at der faktisk er ledig kapacitet nogle steder - blandt andet i Herning og Viborg. Fredag blev 10.000 borgere testet i Region Midtjylland.

Når det kan lade sig gøre at udvide åbningstiden i sundhedshusene, skyldes det, at regionen har besluttet at trække personale og materiel hjem fra nogle af de rullende test-stationer. 

- Vi sætter alle sejl ind for at få flere testtider tilgængelige. Derfor kører bilerne ud og holder på færre steder, end vi så i sommerferien, og samtidig øger vi beredskabet, forklarer Per Sabro Nielsen.

Udvidet åbningstid i sundhedshusene.

Hidtil har der kun været åbent for test to til tre timer hver anden dag i regionens sundhedshuse, men fra den 17. august kan man med få undtagelser booke tid til en test alle ugens dage i:

 

  • Holstebro
  • Skive
  • Ringkøbing (dog kun hver anden dag)
  • Lemvig (dog kun hver anden dag)
  • Randers (hospitalet)
  • Grenaa
  • Skanderborg
  • Horsens (hospitalet)

Kilde: Region Midtjylland

Se mere
01:53

SE OGSÅ - indslag fra 14. august: Region Midtjylland har nu besluttet at udvide test-kapaciteten i Silkeborg med et nyt COVID-19 testcenter.

Luk video