Thyholm Skole sender alle hjem efter corona-smitte

382 elever og 42 lærere skal klare undervisningen hjemmefra i mindst fire dage. Det skyldes, at en medarbejder og en elev er konstateret smittet med COVID-19.

Karina Odde arbejder i dag hjemmefra, og heldigvis for det for hendes to sønner, der går i henholdsvis 6. og 9. klasse på Thyholm Skole, er begge blevet hjemsendt.

- Jeg håber, det kun er de her fire dage, og så er de tilbage efter efterårsferien. Nu har vi en, der gerne skal bestå 9. klasse afgangseksamen, og jeg tænker, der er meget undervisning, der går tabt i det her. Nødundervisning tænker jeg ikke, er det samme, fortæller moren.

Hun synes, at det er synd for sønnerne og de andre elever, at de er blevet sendt hjem, men hvis det bliver ved fire dage, så tror hun ikke, at det bliver et problem.

- Jeg tænker ikke, at det påvirker os så meget. De er heldigvis så store, at vi ikke behøver at være hjemme ved dem. De kan godt klare sig selv, siger Karina Odde om at have de sønner hjemme.

Følger proceduren

På Thyholm Skole havde de helst set, at de kunne have beholdt nogle elever i skolen, men efter kontakt med sundhedsstyrelsen og mange fraværende lærere blev beslutning nødundervisning hjemmefra, indtil eleverne på fredag skal på efterårsferie.

- I dag har vi mistet halvdelen af lærerne. De er sygemeldt, og nogle endda med ret kraftige symptomer på at kunne være ramt. Vi har fem lærere, der sidder derhjemme og har det ikke så godt, siger skoleleder Knud Bjerregaard Hansen.

Han fortæller til TV MIDTVEST, at hjemsendelsen også er en del af et forsigtighedsprincip, og forhåbentlig kan eleverne vende tilbage til en skole med sikre rammer på den anden side af efterårsferien.

- Vi har et stort håb om, at det her rent faktisk har en effekt. Vi vil rigtig gerne starte op på en god måde, og vi har lige haft et møde, hvor vi har besluttet, at vi holder de samme lærere på den samme gruppe børn, når vi starter op efter efterårsferien. Så undgår vi mest mulig spredning i forhold til eventuel smitte, fortæller han.

To elever og en lærer på Thyholm Skole er smittet med coronavirus. Derfor har de i dag hjemsendt alle 382 elever og 42 lærere fire dage før efterårsferien.

Læs flere artikler fra Struer eller i kategorien Uddannelse.