Tablets skal hjælpe plejehjem i kampen mod corona-ensomhed

Der ligger ni plejecentre i Holstebro kommune. De har fået 25 nye tablets der skal hjælpe beboerne med at komme i kontakt med hinanden og deres familie.

I Holstebro Kommune forsøger de at komme den ekstra ensomhed covid-19 fører med sig til livs med tablets.  Der er besøgsforbud, og derfor er den eneste mulighed for kontakt online tjenester.

Der er skaffet 25 ekstra tablets som er forsynet med både skype og facetime. De fungerer som supplement til det udstyr kommunes ni plejecentre allerede har til rådighed, og skal hjælpe i en ekstra svær tid.

- Visuel kontakt via en skærm kan selvfølgelig ikke måle sig med den fysiske kontakt. Men vi er glade for, at vores centre nu får flere tablets at gøre godt med. For selv om man kommer langt med samtaler via telefon, så giver det noget ekstra, at man samtidig kan se og vinke til hinanden, fortæller Susan Johanne Pedersen, der er centerleder for Center for Plejecentre i en pressemeddelelse.

Mange af. dem der skal drage nytte at de nye tablets, har ikke nødvendigvis en stor teknisk formåen, men personalet vil hjælpe med at sætte samtaler op med pårørende, men også blandt beboerne selv.

Hjælp til at se sin ægtefælle

En af dem der får glæde af kommunens nye Ipads er Søren Kallestrup fra Holstebro. I disse tider kan han ikke få lov til at besøge sin kone Esther, så derfor betyder det ekstra meget at kunne se hende ved hjælp af de nye tablets.

Det at få lov til at se sine nærmest, er vigtigt, og selvom man kan komme i kontakt telefoniske, så giver det noget ekstra, hvis man kan sætte et ansigt på stemmen.

- En telefonsamtale er slet ikke det samme, som at have et ansigt at kigge på. Alle kan genkende et ansigt. Det er noget af det sidste, dem som er i en demens glemmer, og derfor er det vigtigt at holde fast i. Også så de ikke glemmer på den lange bane, siger Jette Vendelbo, der er plejeleder ved Parkvænget i Holstebro.


Læs flere artikler fra Holstebro eller i kategorien Samfund.