Svømmer fra Thisted skal til de Paralympiske Lege for tredje gang

24-årige Amalie Vinther er igen udtaget, når Para-OL afholdes i Tokyo i 2021. Disciplinen er den samme, men meget er anderledes siden debuten i London.

Hun debuterede som 16-årig ved de Paralympiske Lege i London.

Amalie Vinther blev også udtaget til Rio, og nu skal hun endnu engang afsted, når Para-OL i 2021 afholdes i Tokyo. Det oplyser Danmarks Idrætsforbund i en pressemeddelelse.

- Jeg var kun 16 år, da jeg deltog for første gang til PL i 2012. I dag er jeg blevet voksen og mere erfaren. Jeg kender gamet, så alderen kommer mig til gode," fortæller Amalie Vinther, der bor og træner i Aarhus, men oprindeligt kommer fra Thisted.

Selvom den er god for meget, så har erfaringen ikke kunne hjælpe den unge svømmer med at komme i vandet. Ligesom mange andre har hun været udfordret af covid-19, der har forhindret store dele af hendes træning.

- Jeg har aldrig været væk fra vandet så længe som under nedlukningen af Danmark. Vandfølingen er vigtig, og det er frustrerende ikke at kunne komme i bassinet. Men derfor er det også rigtig dejligt, at jeg nu er blevet udtaget officielt. Det giver mig helt sikkert mere motivation i denne her tid," fortæller Amalie Vinther, der har spastiske lammelser i højre side.

Amalie Vinther

Medaljedrøm

Hun har tidligere vundet medaljer i alle farver ved EM, men det er altså endu ikke lykkedes at hive metal hjem fra de Paralympiske Lege.

- Jeg ved, hvordan jeg skal styre nerverne og hvordan det hele fungerer. Både i hallen og i den paralympiske by. Og så er jeg blevet mere bevidst om min egen krop i forskellige situationer. Det betyder at jeg kan være 100% på, når jeg står på skamlen og skal hoppe i, fortæller den nu 24-årige svømmer.

Drømmen er en medalje i 400 meter fri, der er yndlings disciplinen, men målet er lidt mere beskedent og Amalie Vinther satser på en placering i top fem.

Det er Danmarks Idrætsforbund, der er ansvarlig for den danske delegation til PL, og her er der stor begejstring over, at den unge svømmer også skal i bassinet i Tokyo.

- Jeg er imponeret over, at hun har kunnet blive på så højt et niveau i så mange år i træk. Vi er rigtig glade for at have hende med på holdet, og det betyder meget at have en med, der kan dele ud af sin erfaring. Hun ved, hvad det vil sige at være til PL - både fysisk og mentalt. Det er en stor styrke" siger Nicklas Bjaaland, der er DIF's PL chef de mission.


Læs flere artikler fra Thisted eller i kategorien Sport.