Svømmehaller føler sig snydt – vil have lov til at genåbne tidligere

Regeringen og folketingets partier forhandler om, hvorvidt yderligere åbninger skal ske i fase 3, og her vil svømmehallerne være med.

Regeringens faseopdelte åbning af Danmark har givet glæde mange steder, hvor der tidligere har været lukket grundet coronakrisen. Men ikke hos dem, der dyrker indendørs svømning.

For mens udendørstræning allerede er åbnet, og der åbnes for idrætshaller på mandag, må svømmehallerne vente til fase 4-åbningen i august.

- Man føler sig lidt snydt eller glemt i processen, når så mange unge mennesker og børn ikke skal have lov til at komme ud og dyrke den sport, de er så glade for, lyder det fra Ole Suhnsen, der er formand i Herning Svømmeklub.

Forhandling – og håb – om fase 3

Regeringen og folketingets partier forhandler om, hvorvidt yderligere ting kan åbne i fase 3, og her er der tændt et lille lys for svømmesporten.

- Jeg synes, det ser lysere ud, end det har gjort tidligere i det her forhandlingsforløb, siger den konstituerede direktør i Dansk Svømmeunion, Morten Hinnerup.

Han forklarer, at svømning er blevet løftet frem som noget af det, der skal overvejes i fase 3, efter sportsgrenen var placeret i fase 4.

Derfor håber han på, at de danske svømmere igen kan springe i bassinet allerede fra mandag.

Svømning er en livsstil

For Sebastian Lodahl, der som træner i Herning Svømmeklub er vant til at tilbringe meget af sin tid i svømmehallen, er det irriterende, at det ikke er muligt at springe i.

- Det er en livsstil. Man bruger så mange timer på det, så det er ærgerligt, at man ikke stadig har mulighed for det, siger han.

Hvis regeringen og de andre partier i folketinget er bange for, at svømmerne ikke vil overholde eksempelvis afstandsrestriktioner, kan de bare lægge det fra sig, forklarer formanden.

For ivrigheden er nemlig stor for at komme tilbage.

- Det er et spørgsmål om at lave nogle gode og fornuftige retningslinjer, og så er jeg sikker på, at svømmerne vil efterleve det. Jeg tror, de vil gøre alt for at komme i vandet igen, siger Ole Suhnsen.

Svømmehaller befinder sig ifølge Sundhedsministeriet i kategorien middel smitterisiko.

I Herning Svømmeklub venter 1.000 medlemmer utålmodigt på at komme i bassinet igen. Måske er der håb for, at de kan komme med i fase tre.