Åbningen af en akupunkturklinik i Roslev var helt efter bogen, slår Sundhedsstyrelsen fast i et skriftligt svar til TV MIDTVEST.
<em>Hans Erik Foldbergs klinik holder åbent i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedrørende opretholdelse af kritiske funktioner indenfor sundhedssektoren</em>
Her forklarer politiet, at de kontaktede Sundhedsstyrelsens Corona-hotline, der vurderede, at der ikke var tale om en såkaldt kritisk funktion, men det slår Sundhedsstyrelsen nu fast, at det altså var.
“Hans Erik Foldbergs klinik holder åbent i overensstemmelse med Sundhedsstyrelsens retningslinjer vedrørende opretholdelse af kritiske funktioner indenfor sundhedssektoren. En kritisk funktion defineres ved i betydelig grad at styrke, opretholde eller hindre forværring af en konkret persons sundhed, funktionsniveau, livskvalitet eller arbejdsevne”, skriver centerchef ved Sundhedsstyrelsen Camilla Noelle Rathcke i svaret.
I svaret fra Sundhedsstyrelsen lægges der vægt på, at det var sygeplejerskens job at visitere og vurdere, hvorvidt patienterne havde alvorligt brug for behandlingen, så det dermed kun var de dårligste patienter, der fik behandling.
“For visse patienter kan for eksempel akupunktur afhjælpe betydelige smerter. Dermed kategoriseres behandlingen som en kritisk funktion, som er berettiget for at undgå øget brug af for eksempel stærk smertestillende medicin eller for at sikre funktions- og arbejdsevne med videre. I den forbindelse skal alle øvrige retningslinjer for at forhindre smittespredning naturligvis efterleves”, står der i det skriftlige svar.
<em>Vi kan derfor ikke afvise, at politiet er blevet vejledt i forhold til forældede retningslinjer i den konkrete sag, eller at vi har overset i vores rådgivning af politiet, at der er autoriseret sundhedspersonale tilknyttet klinikken, som har vurderet behovet for behandling</em>
I svaret står der også, at Sundhedsstyrelsen løbende opdaterer deres retningslinjer, og de kan derfor heller ikke afvise, at politiet er blevet vejledt forkert i den konkrete sag.
“Vi kan derfor ikke afvise, at politiet er blevet vejledt i forhold til forældede retningslinjer i den konkrete sag, eller at vi har overset i vores rådgivning af politiet, at der er autoriseret sundhedspersonale tilknyttet klinikken, som har vurderet behovet for behandling. Vi er dialog med politiet med henblik på at sikre en fælles forståelse og opretholdelse af alle kritiske funktioner indenfor sundhedssektoren”, står der.