Styrelsen for Patientsikkerhed udsteder påbud: Folkeskole i Ikast ramt af Covid-19

Nordre Skole i Ikast er ramt af smitteudbrud i både indskoling, mellemtrinet og SFO. Derfor har Styrelsen for Patientsikkerhed udstedt et påbud til Ikast-Brande Kommune.

Mandag er for mange første dag i skole efter weekenden, men for en stor del af eleverne på Ikast Nordre Skole er weekenden blevet forlænget en uge.

Der er nemlig udbredt smitte med Covid-19 i både indskoling, på mellemtrinet og i den tilknyttede SFO.

-Vi har været i dialog med styrelsen i fredags om smitten på skolen, så vi vidste godt, at det kunne gå den vej. Vi har gjort alt, hvad vi kunne for at holde klasserne adskilt. Vi har ikke en fornemmelse af, at vi gjorde noget forkert eller har kunnet undgå det, fortæller Rasmus Bisgård, direktør for børn og fællesskaber i Ikast-Brande Kommune.

Påbud om en uges lukning

Det er antallet af smittede på skolen, som får Styrelsen for Patientsikkerhed til at udstede et påbud til kommunalbestyrelsen i Ikast-Brande Kommune om omgående at lukke ned for indskolingen, mellemtrinet og SFO'en i en periode på syv dage.  

-Det er hammerærgerligt. Når sådan noget her sker, så bliver alle alarmklokker tændt, og det gør de også for myndighederne. Jeg tænker, at det giver den anledning, at vi skal følge det tæt, siger Ikast-Brandes borgmester, Ib Lauritsen (V).

Lukningen omfatter tilbuddenes indendørs arealer og tilhørende udendørsarealer, herunder legeplads, fodboldbane og andre rekreative områder. Arealerne kan derfor heller ikke anvendes af foreninger.

Derudover etableres der nødpasning for de elever, hvor det er nødvendigt.

Tema

Coronavirus