Store forskelle: Så mange nye smittede bliver fundet i din kommune hver dag

I Morsø Kommune og Thisted Kommune har der ikke været konstateret et eneste nyt tilfælde af Covid-19 i mere end én uge.

Der er store lokale forskelle på, hvor mange der er blevet testet positiv for Covid-19 i de 13 midt- og vestjyske kommuner, som TV MIDTVEST dækker.

Fra den 29. april til 6. maj, hvor de seneste tal fra Statens Serum Institut er fra, er der i alt konstateret 67 nye smittede med Covid-19 i Midt- og Vestjylland. 

Tallene for de enkelte kommuner viser, at der er store forskelle i antallet af nye smittede.

Her på kortet kan du se, hvilke kommuner i landsdelen der har flest nye smittetilfælde de seneste 7 dage.

Både i Thisted og Morsø kommuner har der slet ikke været konstateret nye smittede de seneste ti dage. 

I Favrskov og Silkeborg kommuner er tallet ligeledes lavt - her er der kun konstateret to nye tilfælde med Covid-19 siden 29. april.

I samme periode har Holstebro Kommune haft 16 nye bekræftede smittede med Covid-19, og i Herning Kommune er tallet 13. De to kommuner har fortsat flest smittede med coronavirus i landsdelen.

Smittede i forhold til indbyggertal

Både Holstebro og Herning kommuner har i alt konstateret præcist det samme antal Covid-19-tilfælde, nemlig 257 smittede.

Men set i forhold til kommunernes indbyggertal indtager Holstebro kommune den kedelige førsteplads med relativt flest corona-smittede - her er der 439 tilfælde med Covid-19 per 100.000 indbyggere.

Tallet for Herning er til sammenligning 289 tilfælde per 100.000 indbyggere.

På kortet her kan du se, hvor mange smittede der er i din kommune set i forhold til indbyggertallet.

Antal nye smittede per dag i din kommune

Hvis man kigger på, hvor mange nye smittetilfælde der er blevet konstateret dagligt i løbet af de seneste 14 dage, så er de kommunale forskelle i landsdelen også tydelige.

I grafikken nedenfor kan du se, hvor mange nye smittede der har været på dagsbasis i din kommune. Tallene dækker over hverdage i perioden 22. april til 6. maj. 

Sådan ser de daglige konstaterede smittetal ud for Ikast-Brande, Lemvig, Ringkøbing-Skjern og Skive kommune de seneste 14 dage.

Her er de daglige konstaterede smittetal for Favrskov, Silkeborg, Herning og Holstebro kommune de seneste 14 dage.

Og sådan ser de konstaterede smittetal per dag ud for Struer, Viborg, Morsø, Thisted og Vesthimmerlands kommune de seneste 14 dage.


Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Samfund.