Storcenter i Viborg: Hvad med os?

Størstedelen af butikkerne er lukkede i Sct. Mathias Centret i Viborg. For storcentre må ikke åbne endnu. Og det frustrerer.

I Viborgs gågade er der liv. Der er sådan set også biler på parkeringspladsen uden for Sct. Mathias Centret. Men indenfor er størstedelen af de 31 forretninger og restauranter fortsat lukkede.

- Jeg savner en køreplan. Har vi noget at gå efter? Noget, vi kan fortælle vores kunder? Det værste er nok den her usikkerhed, vi har i øjeblikket, siger Jan Mørup, der ejer Ure-Guld, som ligger i centret.

Hos Ure-Guld ville det ifølge Jan Mørup ikke være et problem at leve op til de restriktioner, der måtte følge med en åbning. 

- Vi er klar med sprit og har styr på, hvor mange mennesker der må være inde ad gangen og med afstandsmærker og det hele. Så jeg er sikker på, at centret også er klar den dag, man får lov.

Tema

Coronavirus

Giv os nogle restriktioner af efterleve

Spørger man centerchef Jesper Maagaaard, er det muligt at styre mængden af mennesker, hvis blot der kom nogle restriktioner, som Sct. Mathias Centret kunne arbejde efter.

-  Når store butikker og andre store boksbutikker med tag over godt må holde åbent, så forstår jeg ikke helt, hvorfor butikkerne i shoppingcentre ikke må, siger centerchefen.

Men Sct. Mathias Centret og landsdelens øvrige storcentre må væbne sig med tålmodighed.

- De sundhedsfaglige vurderinger er lavet af dygtige mennesker, som jeg stoler på, og et eller andet sted skal man trække en streg og sige, at vi kan ikke åbne alting på én gang.

- Jeg kan forsikre om, at regeringen ikke ønsker at holde noget lukket én dag mere, end det er nødvendigt, forklarer erhvervsminister Simon Kollerup (S).

I centret i Viborg håber de at få lov til at åbne igen efter den 10. maj, hvor den foreløbige nedlukning gælder til.

Frisører, fysioterapeuter og byggemarkeder er nogle af de liberale erhverv der har fået lov til at åbne igen.Men i Storcentre skal de fleste butikker stadig holde lukket.

Læs flere artikler fra Viborg eller i kategorien Erhverv.