Stor glæde hos Skive Trav efter 'underlig og frustrerende situation': - Det betyder jo alt

Skive Trav må i åbningsfase to igen tillade løb. Det er en anerkendelse, som banechefen er glad for.

Det har været en lang omgang, men nu er målstregen snublende tæt på for Skive Trav og andre hestevæddeløbsbaner i Danmark.

quoteDet betyder jo alt, for alle de store løb kommer om lidt.

Steen B. Nielsen, banechef, Skive Trav

For med udmeldingen fra regeringen og Folketingets øvrige partier om åbningsfase to bliver det igen muligt at afvikle løb med hest og kusk.

Det er noget, der bringer glæde for banechef hos Skive Trav, Steen B. Nielsen.

- Det betyder jo alt, for alle de store løb kommer om lidt. Hvis vi ikke kunne komme i gang nu, ville der være en masse af de store løb og klassiske løb, som vi ikke ville kunne afvikle. Men det kommer vi til nu, så tidspunktet er fem minutter i tolv, men det lykkedes, siger banechefen.

Der kan igen køres løb hos Skive Trav fra den 18. maj.

Underlig og frustrerende situation

Foruden afviklingen af en enkelt løbsdag den 27. april uden tilskuere har der været lukket ned for løb hos Skive Trav siden begyndelsen af marts.

Det har været en periode, hvor følelserne ikke har været lige positive.

- Det er en meget underlig og frustrerende situation, for vi har en masse heste og kuske, der er klar til at komme i gang med at udøve deres erhverv, som de elsker. Så det er frustrerende ikke at kunne afvikle de her løb, som vi gerne vil, fortæller Steen B. Nielsen.

Nedlukningen har gjort, at nogle heste mangler at få den sidste træning for at være helt klar til de store løb, selvom den har stået på træning hele vinteren og foråret.

- Hestene er blevet trænet vinteren og foråret igennem og skulle være klar til at debutere måske i marts eller april måned. Nogle af dem skulle være ude til nogle store løb, som kommer her i juni og juli, og så kan man ikke komme i gang og give dem nogle løb i kroppen, inden de for alvor skal ud og duellere med de bedste i årgangen, lyder det fra banechefen.

Fodbold, håndbold og trav

Fra den 18. maj kan den altså stå på trav igen i Skive, og det er forståeligt noget, de ser frem til. Ikke mindst, fordi den tidlige genåbning kom i samme åndedrag som flere store sportsgrene i Danmark.

- Det er rigtig dejligt. Vi er blevet nævnt sammen med Superliga-fodbold, håndbold og ishockey, og det synes vi selvfølgelig, at der er noget anerkendelse i, at vi bliver nævnt og kan komme i gang på samme vilkår som de andre professionelle sportsgrene, siger Steen B. Nielsen.

I første omgang er det kun de professionelle ryttere, der kommer på banen i Skive. Amatørerne må derfor vente en smule længere.

Heller ikke tilskuere vil være at finde hos Skive Trav til at starte med, og det kan give en mindre festlig stemning, når løbene skal afvikles.

- Vi har haft en dag, hvor vi har afviklet uden publikum, og det er en lidt flad fornemmelse, at vinderen kører direkte i stald, når man kører over målstregen. Der er ingen hædring, der er ingenting. Men det er vilkårene, og det lever vi selvfølgelig med, slutter banechefen.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Skive eller i kategorien Sport.